Spørg os: Hvorfor bliver jeg hurtigt træt ved genoptræning?

Spørg os: Hvorfor bliver jeg hurtigt træt ved genoptræning?

0

Jeg har holdt en pause på to måneder med min styrketræning og bliver nu hurtigt alt for træt. Hvordan genvinder jeg min styrke, spørger Zein vores fitnessekspert, Morten Rene Pederzen. Få svaret her.

Spørgsmål:

Hej Morten.

Har et spørgsmål angående genoptræning. Jeg er 18 år og har trænet siden jeg var 17 år, fordi min personlige læge sagde, at det ville være nødvendigt at få en muskuløs ryg, for at slippe for de smerter, som jeg havde.

Jeg tog det til mig og søgte en træner. Han sagde, at lægen havde ret, men at jeg skulle have hele kroppen med på træningen, ellers ville det måske føre til skader.

Så da det var gjort og jeg havde trænet i ni måneders tid, kunne jeg se store fremskridt på min krop. Både på mine overarme, min brystkasse, nakke, ryg og mine lår.

Men jeg holdt så en pause på to måneder og så jeg startet op igen, men min krop føles forkert. Jeg tager slet ikke samme kilo og min krop virker hurtigt udmattet og er ikke i stand til at føre træningen videre, og dermed må jeg hurtigt på grund af træthed.

Hvad skyldes det og hvordan kan jeg kommer op på samme niveau igen?

Jeg er begyndt, at øge min kostindtagelse til fire-fem måltider om dagen, med indtagelse af fødevarer med højt proteinindhold og omega 3 fedt.

Hilsen

Zein

Svaret på spørgsmålet:

Måske er du startet for hurtigt ud igen, og med for store vægte. Husk at to måneder er en virkelig lang pause. Sæt startniveauet lidt lavere. Få eventuelt en personlig træner til at hjælpe med at lave et program.

Du overtræner måske nogle muskelgrupper og bliver derved træt. Ellers er det er god ide med mange måltider og dine kosttilskud. Undgå også de lange pauser, en uge eller to er godkendt et par gange om året, men ikke mere end det.

Hilsen

Morten

About Author

Morten Rene Pederzen har brugt hele sit liv på sundhed og træning. I dag lever han af at undervise, træne, motivere og coache andre mennesker, der vil ændre eller forbedre deres krop eller psyke.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.