Annette Fredskov: Gennemførte 366 maratoner på 365 dage

Annette Fredskov: Gennemførte 366 maratoner på 365 dage

0

Annette FredskovDanske Annette Fredskov stjal en masse overskrifter, da hun i juli måned kunne bryste sig af at have gennemført 366 maratoner på 365 dage.

41-årige Annette Fredskov er en sej kvinde. I juli måned gennemførte hun sit sidste maratonløb i sin store mission, der lød på 366 maratoner på 365 dage. Ja, du læste rigtigt.

Det har kostet Fredskov nitten par løbesko at gennemføre dette imponerende mål.

På daglig basis har hun altså løbet mere end 42,195 kilometer, hvilket har taget omkring fem timer dagligt.

"Jeg har det godt, men kroppen er tung, og jeg kan ikke helt huske, hvordan det var, da mine ben var friske. Jeg er helt sikkert brugt," fortalte Annette Fredskov til Berlingske efter triumfen.

Fik diagnosticeret sklerose

For fire år siden blev Anette Fredskov diagnosticeret med den kroniske sygdom, sklerose, som kan give nedsat førlighed, dårligt syn og lammelser.

Men for et år siden begyndte hun at tage kampen op mod sygdommen gennem en masse motion og positive tanker.

Motivationen var nysgerrighed

"Det, der driver mig, er nysgerrigheden. Hvad kan vi, når krop og sind arbejder sammen? Det kan stadig gøre mig helt vildt høj, for jeg har ikke nogen bedre forudsætninger for at gøre det her end andre."

"Jeg tror, der er mange mennesker, som har glemt, hvad de selv kan. Uanset hvor mange udfordringer, livet kaster i hovedet på os, er det vores eget ansvar at komme videre."

I dag føler Fredskov sig rask, og derfor tyder meget på, at hans opskrift har virket, som det er de færreste læger, som vil anbefale ekstrem motion, når man har sklerose.

"Inden projektet mærkede jeg ikke noget til sklerosen, og det gør jeg stadig ikke. Jeg er sikker på, at hvis jeg fik foretaget den samme undersøgelse i dag, ville jeg slet ikke få stillet en diagnose."

"Men jeg gør ikke det her, fordi det skal være sundt. Gjorde jeg det i endnu et år, ville det heller ikke være sundt, men jeg tror heller ikke, min krop tager skade af det. Det er interessant at tænke på, at jeg stadig er fit for fight, så jeg tror heller ikke, det er skadeligt. Og jeg er helt sikker på, det er bedre at løbe et maraton om dagen, end at sidde i sofaen hver dag."

Glæder sig til hverdagen

Efter et år i sit eget selskab, har Anette Fredskov naturligt nok set frem til atter at bruge tid sammen med sin familie og venner.

Hun fastslår dog, at hendes mand, Ulrich Fredskov, og parrets to børn, Emilie på 11 år og Viktor på ni, har støttet hende gennem hele bedriften.

Efter at have tilbagelagt mere end 15.000 kilometer i løbesko, som eksempelvis kan købes hos den danske webshop zalando.dk, så er der en række bestemte begivenheder, hun har glædet sig til.

"Brunch! Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne tage ud og spise brunch. Det har jeg ikke kunnet i et år, fordi jeg starter med at løbe klokken halv ni om morgenen. Og så glæder jeg mig til almindelige familieting som at lave mad og spille fodbold og stå på rulleskøjter med børnene. De ting har været på standby i et år, men fremover vil det blive på børnenes præmisser," forklarede hun til Berlingske.

Se et indslag med Anette Fredskov i Aftenshowet her!

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.