Bekræftet: Al indendørs sport tillades mandag

Bekræftet: Al indendørs sport tillades mandag

0

Foto: Shutterstock

Fra på mandag er det tilladt at dyrke indendørs sport igen. Det har et enigt folketing vedtaget lørdag aften. Læs detaljerne her.

Det er nu blevet bekræftet, at al indendørs sport igen bliver tilladt fra på mandag. Det har et folketing netop vedtaget.

Dermed kan man igen blive stærkere, forbrænde kalorier og have det sjovt hvad end det foregår i fitnesscentre, i håndbold-hallen, i svømmehallen eller et helt fjerde sted.

"Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde," lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter, som ikke allerede er åbnet, hvilket er følgende:

Spillehaller, lege- og badelande
Svømmehaller
Sportshaller
Træningscentre

Der var ellers tidligere lagt op til, at indendørs sport skulle vente til fase 4 og dermed først kunne åbne i starten af august måned.

Men udviklingen af corona-epidemien i Danmark er gået godt og smittetrykket er nu så lavt, at man ønsker at fremrykke åbningen til fase 3 i stedet, som altså træder i kraft mandag den 8. juni.

Dansk Fitness og Helse Organisation (DFHO), som organiserer 938 private fitnesscentre, fortalte forud for forhandlingerne, at de var glade for forslaget, men at de ikke kunne love, at deres medlemmer åbnede på mandag, hvis det blev vedtaget.

Nu afventer de retningslinjer fra Kulturministeriet, som ifølge TV 2's oplysninger vil blive nedskrevet i løbet af weekenden, så de er klar til at blive videregivet mandag.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.