FiveFingers - Sammenlign modeller og priser - Oversigt over de mest populære barfodssko

FiveFingers – De mest populære modeller

0

FiveFingers er skræddersyet til aktive mennesker, og der er udviklet FiveFingers-barfodssko til en masse forskellige træningsbehov.

Fitness-guide.dk har herunder samlet en række modeller, som er skabt til forskellige træningsformer, såsom løb og CrossFit.

BilledeProduktForhandlerPrisVis

FiveFingers Bikila
Vibram Fivefingers Bikla giver mere naturlige, sundere og effektive skridt. Bikila er denførste model, som er specielt designet til at løbe mere naturligt.

Modeller: Mænd & kvinder
Outnet.dk1.290,00

FiveFingers KomodoSport
FiveFingers KomodoSport er optimeret tilhøj energisk træning, som eksempelvis CrossFit eller en anden type eksplosiv træning.

Modeller: Mænd
Outnet.dk1.290,00

FiveFingers TrekSport
TrekSport er en tykkere model af KSO. De beskytter derved bedre og giver et bedre greb, uanset hvilket underlag, som de udsættes for.

Modeller: Mænd & kvinder
Outnet.dk1.190,00

FiveFingers Speed
En FiveFingers-model, der er designet med snøring, så barfodsskoen sidder ekstra tæt til foden.Det føles som at få en let, ekstra fodsål med øget stabilitet og greb.

Modeller: Mænd & kvinder
Outnet.dk1.090,00

FiveFingers KSO
KSO-modellen har taget titlen som den mest populære FiveFingers-model hos både mænd og kvinder. Den har en tynd overside, der er fremstillet af strech-nylon og netstof. Det betyder, at den sidder helt tæt til foden og samtidig forhindrer, at jord og andet svans kommer ind i skoen.

Modeller: Mænd & kvinder
Outnet.dk979,00

FiveFingers mange fordele:

Mennesket er skabt til at gå på bare tæer, men det tillader det moderne samfund ikke. Derfor er vi tvunget til at bære sko eller lignende, som vores fødder ikke trives optimalt i.

Sandaler er selvfølgelig det tætteste, som fødderne kommer på frihed, mens de fortsat er beskyttet under foden. Men man opstår stadig ikke samme fleksibilitet i underlaget, som FiveFingers-modellerne kan tilbyde.

FiveFingers gør det med andre ord mere naturligt, at bevæge sig rundt - både når man løber eller udfører anden form for træning.

FiveFingers stimulerer musklerne i foden samt underbenet, hvilket øger balance, smidighed samt styrke.

Værd at vide omkring brugen af FiveFingers:

Første gang du skal have dem på, kan det godt føles meget specielt, fordi man ikke er vant til at have fødderne i handsker. Så det kræver naturligvis tilvænning.

Tålmodighed er altafgørende. Hvis du eksempelvis vil begynde, at foretage dine vanlige løbeture med en FiveFingers-model i stedet for en traditionel løbesko, skal overgangen ske meget langsomt.

Dels skal fødderne vende sig til underlaget, og dels vil du også skulle tage det roligt for at mindske skader i benet, fordi man får en mere kontant belastning, eftersom du lander på forfoden eller mellemfoden i stedet for hælen.

I starten vil muskler i og omkring foden sandsynligvis være svage, og ømhed kan derfor højst sandsynligt ikke undgås, når der er tale om barfodsløb.

Alt efter din løbeerfaring og din kropsbygning, kan det tage alt fra uger til måneder, før du reelt vil føle dig optimalt tilpas på løbeturen. Så du skal være udstyret med en god portion tålmodighed, hvis du vil bruge skoene til løb.

Skoene kan selvfølgelig også bruges som supplement til almindelige løbesko, så man af og til trækker i FiveFingers i stedet, for at skabe variation og for at styrke musklerne i fod-regionen til de længere ture med almindelige løbesko.

Historien om FiveFingers:

FiveFingers er udviklet af sko-producenten Vibram, som blev stiftet helt tilbage i 1937.

Barfodsskoen blev opfundet i 1999 af Robert Fliri, en design-studerende fra Vinschgau, som havde et ønske om, at finde en måde at bevæge sig bedre rundt i naturen.

Vibram Fivefingers blev herefter udviklet og lanceret i 2005. Skoene blev i første omgang målrettet til personer på skibe, der skulle bevare fodfæstet på det glatte dæk.

Men derefter blev Vibrams administrerende direktør af Ted McDonald præsenteret for ideen om at bruge skoene som blandt andet løbesko.

Efter dette tog det fart, og i dag er skoene også henvendt til personer, der ønsker mere frihed, når de træner for eksempel fitness, løb, vandsport, yoga, trekking eller andre, lignende sportsgrene.

Designet bag FiveFingers:

Vibram Fivefingers kan købes i mange forskellige former og størrelser. Man kan både købe sko til mænd og kvinder.

I modsætning til almindelige sko, følger FiveFingers ikke de typiske amerikanske eller engelske standarder. Du kan finde en original størrelsesguide på skoene her.

Modellerne er sammensat af en række forskellige materialer - alt efter, hvilken model, der er tale om. Det mest almindelige element er Vibram TC-1, som er fleksibelt gummi.

Barfodssko som eksempelvis KomodoSport, Bikila, KSO og TrekSport har alle en velcro-strop på vristen, som sikrer, at skoen holder sig tæt til foden. FiveFingers Speed har derimod snørebånd, så den også holder sig tæt til foden - uden at det dog er til gene.

Videoer om FiveFingers:

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.