Løbebånd - Guide til populære løbebånd til hjemmet

Løbebånd – De mest populære modeller

0

Et løbebånd er velegnet til en travl hverdag. Løb er en effektiv motionsform, som forbrænder mange kalorier på kort tid. Her har vi anbefalet en række modeller.

Vi har herunder samlet seks modeller, som er populære og nedenunder er vi gået i dybden med tre af modellerne, som kan købes i forskellige prisklasser.

Hvis du søger et løbebånd med masser af funktioner, skal du op i pris, men hvis du blot søger et løbebånd, der kan levere varen og har et mindre udvalg af træningsprogrammer, så kommer du også rigtigt langt med modellerne i den lavere prisklasse.

Titan ST690

Forhandler: Apuls.dk
Beskrivelse: Titan ST690 er et stort løbebånd, som kan håndtere helt op til 22 km/t. Samtidig kan du have en stigning på 15 %.
Titan ST650

Forhandler: Apuls.dk
Beskrivelse: Titan ST650 er et stabilt løbebånd, som kan løbe helt top til 20 km/t. Det rummer 24 træningsprogrammer.
Titan Go T700

Forhandler: Apuls.dk
Beskrivelse: Titan Go T700-løbebåndet har en kraftig motor på 3hk. Det kan køre op til 22 km/t og har 24 træningsprogrammer.

 3 gode løbebånd til hjemmet

Herunder har vi fremhævet tre løbebånd, der egner sig godt til hjemmet. Vi har fokuseret på nogle af de populære modeller i forskellige prisklasser.

Populært valg - Titan ST690

Titan ST690 er et løbebånd, som kan løbe helt op til 22 km/t. Derudover kan du også få en stigning på op til 15 procent. Computeren indeholder 5 LED-skærme, som viser tid, distance, hastighed, puls, kalorieforbrug, bodyfat-test, stigning og meget andet.

Løbebåndet har derudover bl.a. også en indbygget MP3-afspiller, radio, SD/USB-slot samt iPhone-/iPad-tilslutning. Den maksimale brugervægt lyder på op til 150 kilo. Den har løbeflade på 51 x 140 centimeter, hvilket giver en stor frihed. Motoren er solid og kraftig med sine 3 hk.

Titan ST690-løbebåndet kan foldes sammen og dets mål er 183 x 83 x 133 cm. Løbebåndet vejer 76 kilo, men rummer små hjul under, som gør det let at flytte.

Fakta for Titan ST690:

 • 3 HK motor
 • Op til 22 km/t
 • Op til 15 % stigning
 • 24 træningsprogrammer
 • 3 brugerprofiler
 • Den er foldbar
 • Maksimal brugervægt er 150 kg
Gå til forhandleren - se mere om produktet her

 

Godt valg til prisen - Titan ST590

Løbebåndet Titan ST590 har en hastighed på op til 20 km/t samt en stigning på 15 procent.Titan ST590 har en motor på 2 HK, og har en stor computer med en tydelig skærm. Der er 15 forskellige træningsprogrammer samt tre programmer, som du selv kan indstille.

Skærmen viser både stigning, hastighed, tid, klokkeslæt, kalorieforbrug, din puls samt hvilket træningsprogram, du er i gang med - samt meget mere.

Løbebåndets flade er på hele 130 x 45 cm, så du har en stor frihed, når du skal tilbagelægge dine kilometer på båndet. Overfladen er tilmed stødabsorberende, så det er sundere for dig at løbe på dette løbebånd end på eksempelvis asfalt udenfor.

Titan ST590 kan klare en maksimal brugervægt på 120 kilo. Modellen har hjul under sig, således, at den let kan flyttes rundt i hjemmet. Dens vægt lyder på 64 kilo.

Fakta for Titan ST590:

 • 2 HK motor
 • Op til 20 km/t
 • Op til 15 % stigning
 • 15 træningsprogrammer + 3 selvvalgte
 • Stødabsorberende overflade
 • Maksimal brugervægt er 120 kg
Gå til forhandleren - se mere om produktet her

 

Det billigste valg - Titan ST490

Titan ST490-løbebåndet er velegnet til dig, som er på jagt efter et løbebånd, der stadig har en god kvalitet, men som ligger i den billigere ende af prisskalaen.

Titan ST490 har en funktion på computeren, som gør at du både kan bruge det som løbebånd og som gåbånd. Som løbebånd går hastigheden fra 1-14 km/t, mens det som gåbånd går fra 1-6 km/t.

Løbebåndet tilbyder en stigning på op til 12 procent, og du kan vælge mellem ni træningsprogrammer.

Titan ST490 er foldbar og har en stødabsorberende løbeflade på 40 x 122 centimeter. Motoren er på 1,25 HK. Den maksimale brugervægt lyder på 110 kilo.

Fakta for Titan ST490:

 • 1,25 HK motor
 • Op til 14 km/t
 • Op til 12 % stigning
 • 9 træningsprogrammer
 • Stødabsorberende løbeflade
 • Både løbebånd og gåbånd
 • Maksimal brugervægt er 110 kg
Gå til forhandleren - se mere om produktet her

 

Guide om løbebånd:

Løbebåndet er uden sammenligning den mest anvendte motionsmaskine i verden. Der er gennem tiden blevet udviklet mange fancy motionsmaskiner, men der er ingen maskiner, som kan hamle op med et traditionelt løbebånd.

Løbebånd er ikke blot at finde i store fitnesscentre, men også i private hjem landet over. I stedet for at betale mange penge for et fitnessabonnement, kan du i stedet købe et løbebånd, så du kan spare penge på sigt. Der kæmpes ofte om løbebåndene i fitnesscentrene, men de kampe kan du heldigvis slippe for at være en del af, hvis du træner derhjemme.

Hvilke fordele er der ved et løbebånd?

En motionsmaskine bliver ikke populær uden grund, men hvad er det, der gør løbebåndet til en fordelagtig maskine? Svaret på dette spørgsmål afhænger i høj grad af, hvem du spørger. Det er altså ikke underordnet, om du spørger din læge, fysioterapeut, træningsmakker eller mor.

Det er muligt at fremhæve nogle generelle fordele ved løbebånd, men de faktiske fordele kan variere fra maskine til maskine. Du kan dermed ikke forvente, at alle de fordele, vi vil præsentere dig for, gælder for samtlige løbebånd i butikkerne:

1. Løb året rundt

Det er ikke optimalt at lade sig begrænse af vejret, når man har mulighed for at træne indendørs uden at blive våd og kold. Du kan med et løbebånd træne hele året rundt, da dine træningsmuligheder ikke afhænger af vejret.

Mange danskere bruger vejret som en undskyldning for ikke at træne, men den undskyldning holder ikke i byretten. Alle kan nemlig løbetræne i hjemmet, da det blot kræver, at man køber et løbebånd. Løbetræner du på alle årstider, så kan du bevare din gode løbeform. Der er ingen, der siger, at du nødvendigvis skal løbe indendørs resten af dit liv, blot fordi du køber et løbebånd. Der skal nemlig også være plads til udendørsløb, når vejret er til det.

2. Realistisk løbeoplevelse

Det ville være mærkeligt, hvis løb på løbebånd føles helt ligesom løb i naturen, men du er om ikke andet sikret en realistisk løbeoplevelse. Du går glip af den friske luft og lyden af fuglefløjt, men til gengæld kan du skrue på forskellige parametre for at gøre løbeoplevelsen så realistisk som muligt.

Løber du på løbebånd, kan du løbende øge og sænke hastigheden, ligesom du selv kan bestemme, om du vil løbe på landevej eller op ad stejle bakker. Der er sågar nogle løbebånd, som kun er egnet til bakketræning. For at gøre løbeoplevelsen endnu mere realistisk, kan du tænde for ventilationen, så du får følelsen af at løbe i den friske luft.

3. Fedtforbrændende træning

Løb er en måderne, hvorpå man kan forbrænde en masse energi og dermed smide nogle overflødige kg. Løb og vægttab er to begreber, som ofte bliver nævnt i samme sætning, da hyppige løbeture kan være med til at fremme et vægttab.

Jo oftere du løber, desto hurtigere kan du komme ned i vægt og dermed få et sundere helbred. Det er normalt nemmere at tage sig sammen til at løbe, hvis man har et løbebånd stående i hjemmet, som man bare kan stille sig op på, når man lyster. Du kan med et løbebånd i hjemmet træne lige præcis, når det passer dig – både dag og nat.

4. Godt for humøret og energiniveauet

Der er ingen, der tvivler på, at løb har en positiv indvirkning på menneskets fysik, men det er ikke alle, som er klar over, at løb også betyder meget for psyken. Løber du jævnligt, vil du kunne forbedre dit humør og energiniveau.

Føler du dig trist og udmattet, så snup en tur på dit løbebånd og få energien tilbage. Du har det med garanti bedre med dig selv, når du har gennemført en lang løbetur. Det handler blot om at finde løbetøjet frem og give den gas.

5. Mange motivationsfaktorer

De mange producenter af løbebånd gør deres bedste for at skabe en god og motiverende løbeoplevelse for løbere. Det gør de ved at udstyre løbebåndene med diverse programmer, features og andet indhold, som har en positiv indvirkning på motivationen.

De fleste løbebånd bliver leveret med små computere, som måler hastighed, distance, hældning og puls. Det er data, som du kan bruge til at evaluere og sammenligne dine resultater. Før du tænder dit løbebånd, kan du sætte et realistisk mål for dagens træning – f.eks. at du skal løbe 2 km. på maks. 13 minutter.

Alle kan bruge et løbebånd

Forudsat at dine ben er velfungerende, så vil du kunne drage stor nytte af et løbebånd, da løb er tilegnet alle. Et løbebånd er en fremragende investering for enhver familie, da både voksne og store børn kan bruge et løbebånd. I dag bliver der endda udviklet medicinsk godkendte løbebånd til børn.

Det er ualmindeligt nemt at betjene et løbebånd. Du skal blot stille dig op på løbepladen, trykke start og vælge den ønskede hastighed. Herefter skal du koncentrere dig om at bevæge dine ben og trække vejret på kontrolleret vis.

Selvom et løbebånd er tiltænkt løb, så kan man sagtens gå på et løbebånd, hvis man har brug for at varme benmusklerne op, før man øger hastigheden.

Hvad koster et godt løbebånd?

Der forhandles løbebånd i mange forskellige prisklasser, men hvis du skal have et godt løbebånd, bør du hovedsageligt kigge efter de maskiner, som forhandles i den mellemhøje prisklasse. Det er helt normalt, at man gerne vil holde sine udgifter til træningsmaskiner nede, men man skal helst undgå at gå på kompromis med kvaliteten eller sikkerheden.

Et billigt løbebånd i en usikker kvalitet kan blive dyrt på sigt, da reparationer er meget dyre. Ergo kan det typisk bedre betale sig at købe et lidt dyrere løbebånd, da høj kvalitet i langt de fleste tilfælde er lig med lang levetid. Dermed ikke sagt at et dyrt løbebånd altid er bedre end et billigt løbebånd, men der er almindeligvis en tydelig sammenhæng mellem pris og kvalitet

Et godt løbebånd koster et sted mellem 5- og 25.000 kroner. Der findes både dyrere og billigere maskiner, men i den nævnte prisklasse kan du finde nogle gode maskiner til pengene. Tillader din økonomi ikke at investere i et løbebånd, bør du spare op, så du en dag har råd til at købe den perfekte motionsmaskine til hjemmet.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.