Bekræftet: Fitnesscentre kan genåbne torsdag

Bekræftet: Fitnesscentre kan genåbne torsdag

0

Foto: Shutterstock

Tirsdag kom en positiv nyhed for fitnessbranchen. Fitnesscentrene kan genåbne fra torsdag den 6. maj 2021 sammen med indendørs idræt.

På torsdag, den 6. maj 2021, må både fitnesscentre og indendørs idræt genåbne for personer over 18 år mod en fremvisning af coronapas.

Natten til tirsdag blev regeringen enige om en yderligere genåbning af landet sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Indendørs idræt bliver genåbnet ifølge aftalen for personer over 18 år med krav om coronapas samt et forsamlingsloft, der lyder på 25 personer.

Det understreges, at der kun må åbnes op for "ikke-kontakt-sport" for personer mellem 18 og 70 år.

For børn og unge under 18 år samt personer over 70 år åbnes der op for al indendørs idræt fra torsdag, herunder også idræt, som ikke er i organiseret regi.

Fitnesscentrene kan åbne

Fra på torsdag kan fitnesscentrene ligeledes åbne, herunder også fitnesscentre på hoteller. Det kræver blot, at gæsterne fremviser et coronapas.

Samtidig vil det være et krav, at fitnesscentrene er bemandede i åbningstiden. Det sker for at sikre at kontrollen med coronapasset og sikkerheden i centret bliver overholdt.

"Nu åbner fitnesscentrene desværre med et krav om coronapas, som giver noget bøvl, men til gengæld med mulighed for at komme ind og straffe noget jern," siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, ifølge TV 2.

Sådan fungerer coronapasset

Coronapasset kan fungere som dokumentation til adgang til dit fitnesscenter og din indendørs idræt gennem tre forskellige metoder.

1. Gennemført vaccination

For at anvende vaccination i coronapasset skal du være færdigvaccineret. Din vaccination vil være gyldig som dokumentation fra to uger efter, at du har fået den afsluttende dosis.

Vaccinationspasset finder du i app'en "MinSundhed".

Du kan også downloade og printe dit vaccinationspas ud fra Sundhed.dk, såfremt du er færdigvaccineret.

2. Få en negativ COVID-19-test

Du kan bruge en negativ COVID-19-test som dokumentation, såfremt testen er foretaget inden for de seneste 72 timer.

Den negative test kan enten være en PCR-test eller en hurtigtest, også kendt som antigentest.

Den negative test kan findes i app'en "MinSundhed".

3. Tidligere smittet med COVID-19

Den sidste metode kræver, at du har været smittet med COVID-19 og dermed har opnået immunitet.

Din positive test skal være foretaget inden for de sidste 14 til 180 dage for at fungere som gyldig dokumentation i coronapasset.

Den positive test kan findes i app'en "MinSundhed".

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.