Verdensrekord: Belgier løb 365 marathonløb på et år

Verdensrekord: Belgier løb 365 marathonløb på et år

0

Verdensrekorden for flest marathonløb i træk er blevet slået. Den nye rekordindehaver er den 49-årige belgier, Stefaan Engels, der løb 365 marathonløb på et år.

Den 49-årige belgier, Stefaan Engels, satte verdensrekord i weekenden, som den person, der har gennemført flest marathonløb i træk. Helt præcist løb han 365 marathonløb på 365 dage.

Engels sikrede sig rekorden, da han lørdag gennemførte Barcelona Marathon i tiden 4.21.59. Med sine 365 marathonløb på CV'et, har Engels tilbagelagt 15401,175 kilometer i alt i løbet af det seneste år.

Stefaan Engels led af astma som barn

Som barn fik Stefaan Engels besked på, at han ikke skulle forvente, at kunne dyrke motion, fordi han led af astma. Dermed håber han, at hans flotte bedrift kan medvirke til at få andre til at tro på egne evner og komme i gang med at løbe.

Stefaan Engels har både gennemført marathonløb i Europa, Nordamerika og Mexico.

Engels: Det har ikke været tortur

"Jeg føler ikke, at mit marathonår har været tortur. Jeg vil mere beskrive det som et job. Jeg løber ligesom, når almindelige mennesker går på arbejde mandag morgen, uanset om personen kan lide det eller ej," forklarer Stefaan Engels på sin hjemmeside, marathonman365.be.

Tidligere har Engels også gennemført 20 Ironman på et år. En Ironman indeholder 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,195 kilometer løb.

"Jeg synes ikke altid, at det er spændende at skulle løbe, men når jeg har løbet, snuppet et bad og modtaget noget massage, er det fantastisk."

Den tidligere verdensrekord for flest marathonløb i træk, var ifølge Guinness Rekordbog på 52 løb. Den stod japaneren, Akinori Kusuda, noteret for siden 2009.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.