Dansk Supermarked sælger vegansk fars fra 2018

Dansk Supermarked sælger vegansk fars fra 2018

2

Arkivfoto

Dansk Supermarked giver i det nye år danskerne mulighed for at købe plantefars, som er et alternativ til hakkekød.

Fra den 2. januar 2018 vil samtlige 600 butikker under Dansk Supermarked sælge en vegansk plantefars, der vil bære navnet Naturli'Hakket.

Produktet er en plantefars, som vil være et alternativ til hakkekød for vegetarer og veganere.

Plantefarsen er skabt udelukkende ved hjælp blandt andet hvede, soja, rødbede, kokosolie, mandler, tomater og karljohansvampe. Det skal give den samme struktur, protein, farve samt smag som animalsk hakkekød.

Farsen vil også indeholde en række tilsætningsstoffer, som skal holde farsen stabil.

Plantefars er en verdenssensation

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, er klar i mælet, når han skal beskrive det nye produkt.

"Det er i vores øjne en verdenssensation," siger han til Politiken.

Ifølge Politiken er der kun to produkter, som ligner i verden.

Det drejer sig om Impossible Burger, som kan fås på omkring 10 amerikanske restauranter samt Beyond Meat, som fås i omkring 1.000 amerikansk butikker, hovedsageligt specialbutikker, som færdigformede burgerbøffer.

"Det her er det første produkt i verden, der kombinerer, at forbrugerne kan bruge produktet ligesom kødfars med en høj tilgængelighed og en pris på linje med konventionelt hakkekød. Det er meget unikt," siger Dragsdahl.

Dragsdahl tilføjer, at han endnu ikke har smagt produktet.

Produktet vil koste 25 kroner for 400 gram vegansk fars. Farsen har et fedtindhold på under 10 procent og et proteinindhold på 17 procent. Plantefarsen er ikke økologisk ved lanceringen, men der ventes at udkomme en økologisk udgave senere.

Producenten af plantefarsen er Aarhus-firmaet Naturli', som er ejet af den norske fødevarekoncern Orkla.

Svar på ofte stillede spørgsmål:

Tusind tak for den kæmpestore interesse i NATURLI’ Hakket! 🌱💚🌍 Der er kommet en masse spørgsmål omkring det nye produkt. Det svarer vi på lige her og i kommentarfeltet! ✌ HVORFOR ER PRODUKTET IKKE ØKOLOGISK? NATURLI’ Hakket kan ikke produceres økologisk ENDNU, men tro os – vi arbejder på det! Vores mål er at bidrage til at genskabe den gode balance mellem mennesket og naturen. Derfor har vi valgt at præsentere produktet som et konventionelt produkt nu frem for at vente. Konventionel plantebaseret kost giver en Co2-besparelse på 86 % sammenlignet med animalsk kost. Det er fortsat en stor gevinst for miljøet, som vi skal tage nu. Vi vil gerne inspirere endnu flere til at spise plantebaseret, og vi ser det som vores rolle at gøre de plantebaserede fødevarer tilgængelige for alle. Det gør vi bl.a. ved at sørge for, at det kommer ud i mere end 600 butikker landet over, og at det ikke er dyrere end hakket oksekød: 25 kr. for 400g. SOYA OG HVEDEGLUTEN Først og fremmest er det vigtigt, at NATURLI’ produkter smager godt og har en struktur, som forbrugerne kan lide. Soya og hvedegluten giver NATURLI’ Hakket dets struktur, hvilket har været en vigtig del af hele udviklingen af produktet, ligesom øvrige ingredienser giver egenskaber til produktet. Vi har endnu ikke kunne skabe samme struktur med andre basisråvarer. Vi fortsætter naturligvis udviklingen, så der vil være et bredt udvalg af plantebaserede fødevarer på markedet. HVORFOR KALDER I DET KØD, NÅR DET IKKE ER KØD? Vi har givet det nye produkt navnet Hakket fordi det er hakket og for klart at vise forbrugerne, at produktet kan bruges i alle de retter, hvor de normalt bruger hakket oksekød. Produktet kan også bruges til en lang række andre retter, fordi man kan krydre det helt efter smag og behag. Vores fokus er på anvendelsen af produktet. Vi forstår ikke helt, at dyr skulle have monopol på betegnelsen kød. Hvad så med frugtkød eller appelsinkød? Skal frugten så også have nye navne? 🍊 #plantererdetnyesort #naturlihakket #lanceres #2januar2018 #netto #føtex #bilka

Et opslag delt af Plantebevægelsen (@plantebevaegelsen) den

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her:Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

2 kommentarer

  1. Redaktionen on

    Hej Ragnhild. Her er ingredienslisten:
    Rehydreret SOJAprotein/-isolat (58 %), vand, kokosolie, SOJAmel, HVEDEgluten, MANDEL, Karl Johan svampe, tomat, fermenteret dekstrose, tapiocastivelse, salt, maltekstrakt (BYG), farve (rødbede), naturlig aroma, maltodekstrin, stabilisator (methylcellulose).

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.