Undersøgelse: Fødevarer med D-vitamin fungerer
Deprecated: The $control_id argument is deprecated since version 3.5.0! in /var/www/fitness-guide.dk/public_html/wp-content/plugins/elementor/modules/dev-tools/deprecation.php on line 301

Undersøgelse: Fødevarer med D-vitamin fungerer

1

Fødevarer med D-vitamin har den ønskede virkning, viser ny forskning. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt mælk og brød med tilsat D-vitamin.

Det nødvendige indtag af D-vitamin er en mangel hos mange danskere i løbet af året, og niveauet falder yderligere i vintermånederne, når solen kun viser sig sporadisk.

Derfor er man begyndt, at udvikle fødevarer, der er beriget med D-vitamin. DTU Fødevareinstituttet har kigget nærmere på disse produkter, og resultaterne fra 200 danske familier var helt klare.

D-vitamin-fødevarer giver et tilstrækkeligt niveau

"Resultaterne viser, at indtag af de berigede fødevarer var tilstrækkeligt til at bevare et godt D-vitaminniveau gennem vinteren. Både børn og voksne, der havde fået beriget mælk og brød, havde et tilfredsstillende D-vitaminniveau ved forsøgets afslutning i foråret 2011," forklarer seniorforsker Lone Banke Rasmussen fra DTU Fødevareinstituttet, som står bag undersøgelsen, i en pressemeddelelse.

"Derimod faldt D-vitaminniveauet hos de deltagere i undersøgelsen, som ikke fik beriget mælk og brød, så en del af dem havde marginal D-vitaminmangel ved slutningen af forsøgsperioden."

D-vitamin-niveauet målt hos 800 danskere

Omkring 200 familier deltog i undersøgelsen, og dermed var knap 800 børn og voksne med i forsøget.

I løbet af vinteren 2010 til 2011 skulle de igennem seks måneder erstatte deres normale indtag af mælk og brød med tilsvarende produkter.

Disse produkter fik de udleveret gratis gennem tre dagligvarebutikker i deres lokalområde.

Forsøgsfamilierne blev delt i to grupper

Familierne blev opdelt i to grupper. Den ene gruppe fik mælk og brød, der indeholdt D-vitamin, mens den anden halvdel skulle have samme type varer uden D-vitamin.

Igennem forløbet fik deltagerne taget en blodprøve tre gange. I starten, midtvejs og ved slutningen af forsøget, for at forskerne kunne følge udviklingen i deres niveau af D-vitamin.

Foreløbigt er der tale om hovedresultaterne fra undersøgelsen. Det betyder, at forskerne nu skal i gang med at udarbejde mere detaljerede analyser ud fra resultaterne.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

1 kommentar

  1. Jeg har også kun hørt gode ting om Arlas mælk med D-vitamin. Jeg tror snart, at jeg begynder at købe den ind til de mørke vintermåneder:)

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.