Fremover er det forbudt for fødevareproducenterne, at benytte vildledende betegnelser som superfrugter og powerfrugter.
En række fødevarer har været markeret som "superfrugter" og "powerfrugter" på emballagen, men det er fortid nu, med mindre de kan dokumentere, at deres produkter er ekstraordinært sunde. Det skriver 24timer.
Fødevarestyrelsen: Det er vildledende
Fødevarestyrelsen mener, at positive udtryk som "super" og "power" er med til at vildlede forbrugerne, når de køber deres varer.
Ernæringsekspert Christian Bitz anerkender Fødevarestyrelses beslutning om, at skærpe kravene for fødevare-emballager.
"Det er vildledende at tale om super- og powerfrugter og at fokusere overdrevent på enkelte bær og frugter," forklarer Bitz til Berlingske, og han uddyber:
"Det er et hype, som begyndte for nogle år siden, hvor særlige frugter og bær blev ophøjet til noget særligt på grund af et højt indhold af antioxidanter, selvom vi overhovedet ikke kender effekten af antioxidanterne inde i kroppen."
Christian Bitz: Der er tale om et luftkastel
"Det er et luftkastel, som er bygget op om enkelte råvarer som acaibær, havtorn, granatæble og blåbær, selvom der ikke er nogen som helst videnskabelig dokumentation for, at de er sundere end andre frugter og bær."
Kildespring er blandt de berørte virksomheder, der har været kreative i deres markedsføring af produkterne.
De har fået beslaglagt 7.000 smoothieflasker, fordi der står "superfruits" på etiketterne. Froosh er blevet ramt af et lignende forbud.
"Ude i vores lagerhal står der 10 paller med smoothies. De er godkendte, sunde, ernæringsrigtige og efterspurgte. Men vi må ikke sælge dem. Og lige nu risikerer vi at hælde det hele ud her midt i debatten om madspild," fortæller Froosh-direktør Brendan Harris til 24timer.
Kilder: Berlingske og 24timer