Slankeshakes kan ikke afløse rigtig mad

Slankeshakes kan ikke afløse rigtig mad

0

Slankeprodukter kan ikke erstatte rigtige måltider. Måltider indeholder ganske enkelt mere end hvad slankeshakes tilbyder, lyder det fra eksperterne.

Slankeprodukterne reklamerer med, at du skal skifte dine almindelige måltider ud med eksempelvis slankeshakes, hvis du vil tabe dig.

Men det er ikke holdbart i længden kun at leve af slankeprodukter, fastslår ernæringseksperter.

"Slankeprodukter som Nutrilett, Allévo og Nupo har slankepakker med både shakes, chokoladebarer og drikke, der hævder at kunne gøre det ud for et måltid. Der er både vitaminer, mineraler og de proteiner, du har brug for, men en måltidserstatning er det ikke," forklarer kandidat i human ernæring ved Professionshøjskolen Metropol, Preben Vestergaard Hansen, til 24timer.

Rigtige måltider kan ikke afløses

I rigtig mad er der mange flere næringsstoffer, som disse slankeprodukter ikke kan tilbyde. Eksempelvis har mad vigtige antioxidanter, som bl.a. findes i frugt og grønt.

Derfor kan disse slankeprodukter ikke sidestilles med et almindeligt måltid, fastslår Preben Vestergaard Hansen.

Slankeprodukternes fremtoning på kanten af vildledning

Madsociolog og ekspert i forbrugeradfærd og markedsføring ved Professionshøjskolen Metropol, Jon Fuglsang, vil gå så langt som til at sige, at disse slankeprodukters markedsføring er på kanten af vildledning.

"Det er en sindssyg kostudvikling, at man tager det her til sig. Grundlæggende er danskerne ukritiske forbrugere, og hvis de får at vide, at noget er sundt og godt, og det så også er flot pakket ind, så skal de nok købe det," siger Jon Fuglsang til 24timer.

Hvad er definitionen på et måltid?

Nupo Danmarks kommercielle direktør, Peter Wedelheim, forsvarer sig med, at firmaets produkter lever op til alle de betingelser, som gælder for at man kan kalde dem for måltidserstatninger.

"En måltidserstatning er bedre end at spise en fransk hotdog. Jeg kan godt følge, at man kan være i tvivl med ordet måltid, men det kommer an på, hvordan man definerer måltid," siger han.

Kilde: 24timer

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.