Rasmus Henning endte på skuffende 14. plads ved ironman-VM

Rasmus Henning endte på skuffende 14. plads ved ironman-VM

0

Den danske triatlet Rasmus Henning formåede ikke, at nå til tops ved ironman-VM på Hawaii. Han blev nummer 14, og var tydeligt skuffet over resultatet.

Rasmus Henning deltog ved verdensmesterskabet på ironman-distancen på Hawaii, men på trods af, at han lå i top-ti i starten af maratonløbet, formåede han ikke at slutte i toppen.

Forbedring af slutplacering i forhold til sidste år

Danskeren, der altså skulle gennemføre 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling, for til sidst at løbe et maraton, endte på en 14.-plads.

Henning kunne krydse målstregen søndag morgen 32 minutter efter vinderen - i tiden 8:35:53, men hans placering dette år var dog en forbedring i forhold til sidste år, hvor han blev nummer 23.

Trænerskifte skulle have banet vejen til tops

35-årige Rasmus Henning havde satset på, at et trænerskifte for tre måneder siden, ville have bragt ham helt til tops.

Han havde især lagt vægt på at optimere sin cykling, således, at han havde masser af kræfter til maratonløbet som den sidste disciplin.

Henning utilfreds med slutplacering

"Jeg præsterer langt fra mit normale niveau, selvom jeg fysisk og mentalt var godt forberedt," forklarede Rasmus Henning i en pressemeddelelse søndag, efter at han var kommet i mål, og fortsatte:

"Jeg havde en dag, hvor jeg gjorde de rigtige ting, og jeg havde ikke uheld, som jeg har oplevet de to foregående år. Tingene spillede, jeg havde gode skifter, og jeg fik min energi, som jeg skulle, men kroppen ville ikke i dag (i går, red.),” fortsatte Henning, og uddybede:

"Jeg svømmede, som jeg havde forventet og kommer fint ud på cyklen i front af en større gruppe. Jeg havde dog ikke fornemmelsen af, at det spillede 100 procent i dag (i går, red.), og det skal man nok, hvis man skal præstere godt.

"Jeg løb fint de første 15 kilometer, mens de sidste 15 kilometer ikke var kønt. Det var helt afgjort ikke, hvad jeg havde håbet på i dag (i går, red.),” konstaterede Henning.

Danskerens bedste resultat ved VM, opnåede han i 2009, da han blev nummer fem, på trods af en brækket hånd.

Australier slog rekord og løb med VM-guldet

Vinderen af dette års verdensmesterskab på Hawaii, blev australieren Craig Alexander i rekordtiden; otte timer, tre minutter og 56 sekunder. Det var bare 12 sekunder hurtigere end den hidtidige rekord.

Hans landsmand Pete Jacobs tog en sølvmedalje i tiden 8:09:11, mens tyskeren Andreas Raelert sikrede sig tredjepladsen og dermed bronze, da han fik tiden 8:11:07.

Foto: Rasmushenning.com

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.