Rapport: Halvdelen af europæerne er overvægtige

Rapport: Halvdelen af europæerne er overvægtige

0

Over halvdelen af mennesker i europæiske lande er overvægtige eller svært overvægtige. England, Irland og Malta har de største problemer, viser en ny rapport.

Antallet af overvægtige i Europa er mere end fordoblet igennem de seneste 20 år, fortæller internationale eksperter.

England ligger helt i top i det negative regnskab med 24,5 %, mens både Irland og Malta følger tæt efter. Blandt de fem mest sunde lande, finder man to af Danmarks nabolande, Norge og Sverige.

Den negative kurve skal stoppes igennem mere information til børnene

Den europæiske organisation, Economic Co-operation and Development, der er bedre kendt som OECD, har udgivet en stor rapport, der vidner om, at nøglen til forandringer er, at børnene allerede i en tidlig alder bliver bevidste om sund livsstil.

I øjeblikket er en syvendedel af alle børn i Europa overvægtige eller deciderede svært overvægtige, og det tegner ikke godt for fremtiden.

Rapporten skal danne grundlag for forandringer i fremtiden

John Dalli fra Health and Consumer Policy forklarer, hvorfor det er vigtigt, at man undersøger sundhedstendenserne i Europa grundigt.

"Der er i øjeblikket en stigende tendens til øget overvægt og andre sundhedsproblemer i Europa, så vi behøver aktuelle data til at træffe de rigtige beslutninger. Rapporten er med til at sikre, at vi har et godt vidensgrundlag til at ændre tendenserne i de kommende måneder og år," forklarer han ifølge BBC News.

Top-5-lister - overvægt i Europa:

De fem mest usunde lande:

1. England - 24,5 procent
2. Irland - 23 procent
3. Malta - 22,3 procent
4. Island - 20,1 procent
5. Luxembourg - 20 procent

De fem mest sunde lande:

1. Romænien - 7,9 procent
2. Schweiz - 8,1 procent
3. Italien - 9,9 procent
4. Norge - 10 procent
5. Sverige - 10,2 procent

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.