Nyt projekt om fodbold-fitness i støbeskeen

Nyt projekt om fodbold-fitness i støbeskeen

0

DBU og DIF er gået sammen i et samarbejde om at skabe flere aktive tilbud til danskerne. Søndag kunne de annoncere fodbold som fitness-koncept.

Fitness-kulturen i Danmark udvikler sig hele tiden, og det har Dansk Boldspil-Union, DBU, og Danmarks Idræts-Forbund, DIF, også bemærket. Derfor har de skabt et nyt fitness-tilbud kaldet fodbold-fitness.

Fodbold er verdens sundeste motionsform, og det vil aktørerne gerne have udbredt, således, at man kan ramme en ny målgruppe af voksne mænd og kvinder i landets mere end 1.600 fodboldklubber. Målgruppen er primært mænd og kvinder over 25 år.

"Vores 1.600 fodboldklubber har faciliteterne, materialerne og erfaringen med at arrangere de nyeste og meget populære former for fodbold på mindre baner med færre spillere og flere boldberøringer for den enkelte spiller. Fodbold-fitness har til formål at åbne klubberne op for en helt ny gruppe af kunder, som gerne vil dyrke i vores øjne verdens mest sunde og sociale sportsgren under helt nye og fleksible former," forklarer formand for DBU Jylland, Bent Clausen, i en pressemeddelelse.

Fodbold er den sundeste sportsgren i verden

I sommeren 2007 fastslog Institut for Idræt ved Københavns Universitet, at fodbold er den sundeste sportsgren, der findes, fordi den indeholder mange forskellige intense elementer som løb, sprint, vendinger, hop, skud og tacklinger.

Fodbold-fitness vil fungere således, at man spiller fem-mod-fem på en bane på cirka 15 gange 25 meter, men det er ikke afgørende hvor mange spillere, der deltager. Det vigtigste i tilbuddet er, at det er fleksibelt og tilpasset til de spillere, der møder frem til de enkelte træningspas.

Prisen er mindre end et normalt fitness-medlemskort

Træningspassene skal indlægges, når der er plads i de involverede klubber og et fodbold-fitnesskort vil ligge på mellem en fjerdedel og halvdelen af et fuldt medlemskab for en fodbold-seniorspiller, som typisk ligger fra 1.000 kroner årligt.

DBU og DIF har underskrevet en treårig aftale, og de investerer sammenlagt 4,5 millioner kroner i udviklingen af det nye motionsfodbold-koncept, hvoraf DIF’s bidrag udgør 2.694.000 kroner.

Projektet forventes, at kunne blive realiseret i maj måned næste år i de første klubber, og målet er, at klubberne i projektperioden får mindst 7.500 fodboldmotionister som nye medlemmer.

Såfremt projektet ender med at blive en succes, vil man forlænge med en femårig periode, så man satser på at klubberne i 2015 kan notere en medlemsfremgang på i alt 13.500 fodboldmotionister.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.