Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen gæstede Go' Morgen Danmark, hvor hun fortalte, hvad vi sandsynligvis vil spise i fremtiden.
Fremtidsmad. Det lyder måske ikke så delikat. Men ifølge fremtidsforsker Anne Skare Nielsen så kommer der ikke slim og grønne piller på menuen lige foreløbig.
"I de fleste science fiction-film sidder folk af en eller anden årsag næsten altid og spiser nogle små grønne piller eller sutter på en tube med et eller andet slim i. Der kommer vi nok ikke hen, da det med at sammenholde mad og nydelse aldrig vil gå af mode," siger fremtidsforsker Anne Skare Nielsen i Go' Morgen Danmark.
"På den anden side er der mange tegn i tiden på, at tingene godt må smage dårligt. Altså den der såkaldte Gammel Dansk-effekt, hvor man tænker, at det her smager så dårligt, at det nok må være sund og gøre godt for noget."
Insekter vil præge fremtidens menu
I fremtiden kan vi dog godt være indstillet på, at komme til at spise insekter. Det lyder måske ikke så appetitligt, men der er bl.a. masser af protein at hente i de små skabninger.
"Vi ved allerede nu, at hvis alle mennesker i hele verden skulle spise som en dansker, så eksploderer planeten, da vores fødevareproduktion ikke er bæredygtig. Derfor kunne det meget vel være, at vi i fremtiden vil spise melorme, græshopper og andre insekter i et større omfang – og i en forarbejdet form som eksempelvis et proteinpulver," lyder det fra Anne Skare Nielsen.
Se hele interviewet om danskernes vaner og forbrug om ti år her!