Det første sociale supermarked åbner i Danmark

Det første sociale supermarked åbner i Danmark

0

WefoodDet første sociale supermarked ser dagens lys i Danmark i februar måned. Folkekirkens Nødhjælp åbner et supermarked, hvor varene sælges billigere.

Folkekirkens Nødhjælp åbner i februar en ny type supermarked, hvor der er garanti for at varerne er billigere end konkurrenterne på markedet.

Du vil nemlig opleve at emballagen ser lidt anderledes ud, at appelsinen har fået et brunt mærke og at banen måske ser lidt deform ud.

Til gengæld bliver varerne solgt med en besparelse på mellem 30 til 50 procent end i de traditionelle supermarkeder.

Folkekirkens Nødhjælp åbner 22. februar Danmarks første sociale supermarked på Amager i København.

Navnet bliver Wefood og supermarkedet er 245 kvadratmeter stort.

"Vi ønsker at gå forrest i kampen mod madspild, på samme måde som vi var pionerer på genbrugsområdet," siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Over 700.000 ton mad smides ud

I Danmark bliver der hvert år smidt mere end 700.000 ton mad ud, og ideen bag Wefood ligger netop i at bekæmpe madspild foruden at hjælpe verdens fattigste. Derfor vil overskuddet fra butikken gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

"Samtidig med, at vi i Danmark smider mad ud, er der mennesker i verden, der ikke har mad nok. Vi mener, at Wefood kan være et lille skridt på vejen til en bedre fordeling af verdens ressourcer," siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Inspirationen til konceptet er hentet i London og Wien, men hvor supermarkederne i disse byer er forbeholdt personer med lav indkomst, så vil Wefood være for alle.

"Kunderne vil være forskellige. Nogle vil handle i Wefood, fordi de gerne vil gøre noget ved madspildet, andre kommer, fordi de vil spare penge," siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Leverandørlisten tæller restauranter, caféer, en slagter og en købmand, ligesom Dansk Supermarked, der driver bandt andet Føtex, er med. Dermed skal en del af varene komme fra de Føtex-butikker, der ligger i nærheden.

Supplement til de eksisterende supermarkeder

Stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad Selina Juul har været med til at rådgive i forbindelse med etableringen af butikken.

Hun mener, at supermarkedet kommer til at fungere som et supplement til de andre supermarkeder, der findes i Danmark.

"På samme måde som mange går hen til køledisken med "datovarer" i supermarkedet, vil de gå ind i Wefood for at se, om der er noget, de kan bruge. Bagefter fortsætter de til andre butikker," siger Selina Juul.

Hvis den første butik bliver en succes, så planlægger Folkekirkens Nødhjælp at åbne flere landet over.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.