Fitness World solgt til nordmænd for 2,5 mia. kr.

Fitness World solgt til nordmænd for 2,5 mia. kr.

0

Fitness WorldFitness World er blevet solgt til den norske kapitalfond FSN i en handel, der vurderes til at være på omkring 2,5 milliarder danske kroner.

April måned 2015 bliver en måned som Fitness Worlds nu tidligere ejere aldrig glemmer. Fitness World er nemlig blevet solgt til den norske kapitalfond FSN. Handlen vurderes til at ligge på omkring 2,5 milliarder danske kroner ifølge Berlingske.

Fitness-kæden har i dag 450.000 medlemmer fordelt på 152 centre. Det betyder, at det er Danmarks største fitness-kæde. Stifteren af kæden er Henrik Rossing og med salget står han til at blive milliardær på handlen.

"Første gang, vi kiggede på at få en ny ejer ind, var for et par år siden. Vi kunne se, at vi ikke længere kunne klare finansielt at forsætte med den vækst, som vi gerne vil. Dengang lykkedes det ikke, og i november sidste år satte vi salgsprocessen i gang igen," forklarer Henrik Rossing til Berlingske.

Henrik Rossing fortæller, at der var flere forskellige, der var interesserede i at købe Fitness World, der blev etableret i 2005.

Hverken kapitalfonden eller Henrik Rossing ønsker at oplyse, hvor meget FSN Capital betaler for at overtage aktiemajoriteten i Fitness World. Det fremgår heller ikke, hvor mange aktier som fonden præcist kommer til at råde over. Rossing beholder dog en mindre aktiepost og vil fortsat være involveret i virksomheden.

"Det er vemodigt at sælge virksomheden. Det har ikke været pengene alene, som har afgjort det. Vi mener, at vi har fundet de rigtige til – sammen med os – at drive virksomheden med i fremtiden," siger Henrik Rossing til Berlingske.

Frederik Aakard, der er partner i corporate finance-huset Audon, vurderer, at Fitness World kan have kostet op mod 2,5 milliarder danske kroner.

"Fitness World har vundet markedsandele og har haft et godt momentum de senere år. Min vurdering er, at virksomheden er handlet til cirka otte til ti gange driftsindtjeningen, altså omkring 2,2-2,4 milliarder kroner," fortæller Frederik Aakard til Berlingske.

I 2014 lød Fitness Worlds omsætning på 960 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på millioner kroner.

"Det er et fantastisk selskab, som er blevet markedsleder. Vi kan se, at på virksomhedens næste rejse vil der komme noget mere kompleksitet. Virksomheden bliver større, og vi begynder at træde ud over Danmarks grænser," siger Thomas Broe-Andersen, partner i FSN Capital, til Berlingske.

De nye ejere i Fitness World har besluttet at fortsætte med den nuværende ledelse med adm. direktør Per Lyngbak Nielsen i spidsen.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.