Fitness' popularitet fortsætter i stor stil

Fitness’ popularitet fortsætter i stor stil

0

Danskerne dyrker fitness i et større omfang end nogensinde før. Derudover er selve træningsudstyret også blevet en vigtigere del.

Igennem de seneste fem år er fitnessbranchen vokset med godt 30 procent, og i øjeblikket er omkring 700.000 danskere tilknyttet et fitnesscenter.

Behovet for at dyrke fitness og have det rigtige udstyr, er blevet populært, og udviklingen vil sandsynligvis fortsætte i de kommende år, fortæller Torben Hansen, som er professor i forbrugeradfærd på CBS.

Torben Hansen kommer med to bud på, hvorfor fitness er blevet så populært.

"Den ene forklaring er, at vi higer efter opmærksomhed, snarere end at vi higer efter sundhed. De gammeldags fællesskaber er fremmede for os, mange bor i storbyerne, hvor man ikke kender naboen, og derfor har vi behov for at sætte os selv i centrum og gøre opmærksom på, hvad vi står for. Vi dyrker os selv," fortæller Torben Hansen og uddyber:

"Det er på mode at vise overskud, at have styr på sit liv. Ingen vil være en af dem, der er for overvægtig eller har problemer med økonomien, så man vil gerne flashe for alverden, at man har kontrol over det hele."

Kilde: Jyllands-Posten

Hvorfor dyrker du fitness?

Kommentér herunder!

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.