Danskernes forbrug af rugbrød er halveret

Danskernes forbrug af rugbrød er halveret

0

Sammenlignet med for tyve år siden, er danskernes forbrug af rugbrød faldet med 50 procent. I dag spiser danskerne kun 1 ½ skive rugbrød om dagen.

Danskerne er ikke synderligt glade for rugbrød mere. For 20 år siden lå det daglige forbrug af rugbrød på tre skiver, men i dag nøjes den gennemsnitlige dansker med blot 1 ½ skiver rugbrød og kurven daler fortsat, ifølge DR.

Ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen, der har en kandidat i human ernæring og husholdningsvidenskab på Professionshøjskolen Metropol, fortæller:

"Jeg er bange for, at den klassiske madpakke forsvinder, især blandt håndværkere og andre, der arbejder "i marken". Jeg er bekymret for, at tankstationen vinder med en hapsdog eller en pizza nede fra grillen. Vi får mindre fuldkorn, færre fibre og mere fedt, hvis vi skifter rugbrødet ud med pizza og hapsdogs," siger han ifølge DR's hjemmeside.

Der er mange fordele ved at skifte det hvide brød ud med rugbrød, fastslår Preben Vestergaard Hansen.

"Rugbrødet fylder også mere i maven, så du bliver ikke så hurtig sulten igen, og man fristes derfor ikke så let af usunde og fedtholdige madvarer. Hvis du spiser en sund og varieret kost herunder en del rugbrød, er det med til at forebygge hjerte-kredsløbssygdomme, særligt når vi taler mave- og tarmkræft. Vi ved også, at sukkersyge og fedme kan forebygges gennem grov og fiberrig kost."

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.