Danskere vil udvikle ny sund mørk chokolade

Danskere vil udvikle ny sund mørk chokolade

0

En række danske forskere er i færd med at udvikle en ny type mørk chokolade med hørfrø og chili, der øger forbrændingen.

Et hold danske forskere fra Københavns Universitet er gået i gang med at udvikle en ny chokolade, der har til formål at øge kroppens forbrænding, mætte og fortsat bevare sin gode smag.

"Det kunne være interessant, hvis helt almindelige mennesker kunne bruge chokoladen som et indslag i deres kost og på den måde kunne komme til at spise mindre,” siger professor dr. Med. Arne Astrup, der leder Institut for Human Ernæring ved Life på Københavns Universitet.

Mørk chokolade indeholder mange sunde stoffer

Mørk chokolade er især sundt, fordi det indeholder mættende fedtstof stearinsyre samt koffein og et koffeinlignende stof, der kaldes theobromin.

Theobromin er samtidig med til at øge kroppens forbrænding, og effekten af dette stof kommer endnu mere til udtryk, hvis det bliver kombineret med chili og grøn te.

"For at få chokoladen til at mætte ekstra godt, putter vi nogle hørfrøfibre i. Fordelen ved disse fibre er, at de ud over at mætte, også binder noget af fedtet fra maden i tarmen. Det samme gør den calcium, der findes i chokoladen. Ved at blande hørfrøfibre med chokoladen, mener vi at kunne binde noget af fedtet fra chokoladen, så kroppen ikke optager det," forklarer Arne Astrup.

Han pointerer, at Københavns Universitet har patenteret anvendelsen af hørfrøfibrene til, at mætte og binde fedt.

Smagen i chokoladen er alfa og omega

Men for at denne nye type chokolade skal blive en succes, er det en nødvendighed, at den smager godt.

Derfor har forskerne brugt mange ressourcer på at udvikle en velsmagende chokolade.

"Vi har eksperimenteret med at lave chokolader i flere forskellige former, og er endt op med en håndfuld forskellige slags. Efter forsøgende har været på standby i et par år, går vi nu i gang med at teste i forsøg, for at afklare, om de har den ønskede effekt på kroppen."

En række undersøgelse tyder på, at stearinsyrefedt i maden kun optages med 90 procent, hvilket vil sige, at 10 procent af stearinfedtet sandsynligvis forsvinder sammen med afføringen.

Hvis man kunne forøge dette kalorietab til 30 procent ved at tilsætte kalcium og hørfrøfibre, har man pludselig et virkelig interessant produkt.

"Så er det lige før, at man kunne argumentere for, at chokolade kunne bruges som et slankemiddel," slutter Arne Astrup.

Kilde: Videnskab.dk

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.