Danske Team Tvilling slog ironman-rekord

Danske Team Tvilling slog ironman-rekord

0
Foto: Instagram-profil - nillepers

Foto: Instagram-profil - nillepers

Tvillingeparret Steen og Peder Mondrup havde en fælles mission: De ville være det første tvillingpar, der gennemførte en ironman. Det lykkedes at skrive historie, selvom det var tæt på, at de overskred tidsfristen.

Tvillingeparret Steen og Peder Mondrup deltog søndag i KMD Ironman i København. Brødrenes mission var ikke, at krydse strengen som nogle af de første.

Derimod var det at gennemføre en ironman som det første tvillingepar nogensinde.

Peder Mondrup er spastisk, og har siddet i kørestol hele sit liv, men det holdt ham altså ikke fra at gennemføre sammen med bror Steen.

Steen Mondrup trak således sin bror i en oppustelig havkajak den 3,8 kilometer lange svømmestrækning.

Herefter bar han ham på land, da cykelturen mod Nordsjælland skulle klares. De 180 kilometer cykling blev tilbagelagt på en specialbygget cykel med et sæde foran, mens maratonløbet blev afviklet med en letvægtsløbekørestol.

Under løbet havde tvillingerne en hård kamp mod uret. Ironman-reglerne siger nemlig, at man maksimalt må bruge 16 timer på en ironman.

Brødrene klarede dog strabadserne og kom i mål i tiden 15 timer, 42 minutter og 38 sekunder. Dermed vandt de kampen mod uret, og skrev sig samtidig ind i historiebøgerne.

"Det betyder alt. Det har været en drøm gennem fem år, og nu er det gået i opfyldelse. Det var et kapløb mod tiden. Især i anden runde var vi tæt på cut off, men vi troede på det hele tiden," siger Steen Mondrup til Berlingske og fortsætter:

"Jeg ved ikke, hvor kræfterne kom fra, men der var sgu gode ben i dag."

"Team Tvilling" har allerede gennemført maraton- og halve ironman-distancer, men det er første gang, at de prøver kræfter med en ironman.

Inspirationen til at stille op til en ironman er kommet fra en amerikansk far og søn, som har fuldført Ironman Hawaii flere gange.

Det er tvillingernes mål at få belyst, at kørestolsbrugere og handicappede kan meget mere end de tror. At man ikke skal fokusere på begrænsninger, men derimod muligheder.

Se en video fra da tvillingerne var i Aftenshowet sidste år (13. august 2013) her:

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.