Camilla Pedersen verdensmester et år efter koma

Camilla Pedersen verdensmester et år efter koma

0
Arkiv-foto

Arkiv-foto

Den danske triatlet Camilla Pedersen fortsætter sine imponerende resultater. Søndag morgen vandt hun VM på langdistance.

Camilla Pedersen er et levende bevis på, at man kan vinde livet tilbage efter koma.

Søndag morgen kunne Pedersen hæve armene, da hun som den første krydsede målstregen ved VM på langdistance i Kina. Det skete dermed kun et år efter, at hun havde ligget i koma.

Camilla Pedersen vandt i tiden 5 timer, 43 minutter og 31 sekunder. Det var godt fire minutter hurtigere end nummer to, som var finske Kaisa Lehtonen.

Ruten i Kina bestod af fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling samt 20 kilometer løb.

"Det er superfedt at have vundet VM-guld. Men jeg havde slet ikke forventet, at det var nu, at jeg skulle sikre mig min karrieres største triumf. Først for to uger siden har jeg efter mit grimme cykelstyrt i fjor påbegyndt svømmetræningen," fortalte Camilla Pedersen efter sejren til BT, og fortsatte:

"Jeg vil bare dette her. Også selvom lægerne siger, at jeg altid vil have varige mén (knogleskørhed og tryk i hovedet, red.) efter ulykken. Det er ikke nogen hemmelighed, at min træning op til VM har været meget alternativ. Siden jeg i januar så småt kunne begynde at løbe igen, har jeg bygget kroppen langsomt op. Blandt andet med træning på langrendsski," sagde Camilla Pedersen.

Med sejren fulgte også en præmiecheck på 10.625 US dollars, altså omkring 62.000 kroner.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.