Blåbær-trend har ramt danskerne

Blåbær-trend har ramt danskerne

0

I løbet af de seneste to år er salget af blåbær steget med omkring 25 procent i Danmark. Det viser tal fra FDB's mad-O-meter.

Blåbær er blevet utroligt populære i Danmark. I dag er salget steget med 25 procent i forhold til for to år siden, viser tal fra FDB's mad-O-meter.

Blåbær udråbt som særligt sundhedsfremmende

En af de største årsager til denne udvikling skal ifølge CSR-chef i FDB, Thomas Roland, findes i at blåbærret flere gange er blevet udråbt som særligt sundhedsfremmende.

På trods af at der ikke er enighed blandt ernæringseksperter om, hvorvidt blåbærret er sundere end andre råvarer, er Roland ikke i tvivl om, at salgstallene ikke vil falde i nær fremtid.

Danskerne vil have mere enkelhed og renhed

"For ti år siden skulle dit køkken rumme eksotiske fødevarer, hvis du ville være med på køkkenmoden. Sådan er det ikke længere. Nu skal køleskabet helst rumme fødevarer, som du principielt kunne have plukket lige udenfor hoveddøren. Vi vil have mere enkelhed og renhed," fortæller Thomas Roland i en pressemeddelelse.

Københavnerne har indtaget blåbær-føringen

Der er dog fortsat stor forskel på, hvor mange blåbær, som bliver købt og spist rundt om i landet. Københavnerne spiser tre gange så mange blåbær som en gennemsnitlig nordjyde. Men også Nordsjælland og Østjylland er godt med.

Blåbær-feberen spredes til resten af landet

Thomas Roland er helt sikker på, at blåbær-tendenserne også vil sprede sig til de øvrige regioner.

"De nye tendenser slår som regel hurtigst igennem i de større byer og så spreder nogle af dem sig ud i det øvrige Danmark. Jeg tror på, at interessen for blåbær og andre nordiske ingredienser vil bredde sig til det meste af Danmark, fordi konceptet om at spise den mad, der kommer fra den nærmeste natur, giver god mening for mange. Uanset om det så er køkkenmode eller ej."

I dag spiser knap to procent af danskerne blåbær på en gennemsnitlig dag.

En anden trend, der også har ramt danskerne er det at spille på nettet, bl.a. casino.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.