Bikini-atlet: Bikini-fitness knækker mange piger

Bikini-atlet: Bikini-fitness knækker mange piger

0

Bikini-fitnessBikini-fitness-konkurrencer bliver mere og mere populært, men konkurrencen kan give piger både psykiske og fysiske udfordringer, advarer bikini-fitness-atlet.

Et stigende antal kvinder stiller op til bikini-fitness-konkurrencer, men det er ikke alle, der kan holde til presset, der medfølger.

Det er både psykisk og fysisk hårdt at træne sig op til konkurrence, fastslår personlig træner og bikini-fitness-atlet Mette Lyngholm.

"Bikini-fitness er en ekstremsport. Du bliver super presset både fysisk og på det mentale," fortæller Mette Lyngholm til MX.dk.

Hun har hele livet dyrket gymnatisk og har derfor en god grundform. Derudover styrketrænede hun i fem år, inden hun stod på scenen i en bikini-konkurrence for første gang.

Men det er ikke alle piger, der ved, hvad de konkret går ind til, når de vælger at stille op til en bikini-fitness-konkurrence, mener hun.

"Nogle piger tror, at de kan blive bikini-atlet på nogle måneder. Det er helt urealistisk, og jeg ser mange piger, der oplever store nederlag, når de indser, at det ikke kan lade sig gøre - eller endnu være: De begynder at sulte sig selv eller tager usunde kosttilskud for at komme frem til et resultat," uddyber Mette Lyngholm.

Mette Lyngholm: Det skal være sjovt og sundt

Mette Lyngholm har over 70.000 følgere på Instagram samt sin egen blog, og derfor ved hun godt, at hun er et forbillede for mange piger. Derfor er det vigtigt for hende at komme ud med budskabet.

"Meningen er, at det skal være sundt og sjovt - ikke at man skal gå fysisk og psykisk ned. Det er super ærgerligt at se, at der er gået modedille i at stille op, for bikini-fitness er ikke for sjov. Man skal virkelig tænke sig om inden."

Træningsfysiolog Henrik Duer er enig med Mette Lyngholm i, at det er en ekstremsport.

"Det er ekstremt, og pigerne er nede på en meget lav fedtprocent op til konkurrencerne. Hvis de ikke har kontrol med situationen, kan det blive farligt."

Psykolog: Kan blive en sygelig besættelse

Psykolog Neela Maria Sris sætter fokus på de psykiske udfordringer.

"For nogle piger kan det blive en sygelig besættelse. Hvis de har et mål og ikke opnår det, kan pigerne opleve stor skam og begynde at straffe sig selv. I sidste ende kan det føre til angst og depression," siger psykologen.

Den presseansvarlige hos Dansk Bodybuilding og Fitness Forbund, Anatasia Cathrine O'Bassey fastslår, at de er opmærksomme på pigernes sundhed.

"Det er ikke alle piger, der når hele vejen til scenen. Du skal virkelig være stærk både fysisk og mentalt for at kunne stille op. For at sikre os, at pigerne har et godt helbred, har vi altid en læge til stede under stævnerne."

Hvad er bikini-fitness i korte træk?

- Atleterne poserer foran en dommerjury. Her handler det om at fremhæve sine bedste sider, når man står i bikini.

- Dommerne har fokus på, om kvinden ser markeret og trænet ud, men samtidig tæller flot og feminin udstråling også.

- De første konkurrencer inden for bikini-fitness kom til Danmark i 2012, og deltagerantallet er kraftigt stigende, ifølge Dansk Bodybuilding og Fitness Forbund.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.