Babyer og småbørn skal dyrke mere motion

Babyer og småbørn skal dyrke mere motion

0

Småbørn og babyer skal motionere minimum tre timer om dagen, lyder de nyeste anbefalinger fra de engelske sundhedsmyndigheder.

De britiske børn er i fare for at blive overvægtige. Derfor er de engelske sundhedsmyndigheder i færd med at indføre nogle anbefalinger, der er rettet mod småbørn og babyer i alderen 0 til 5 år.

I England er op mod 25 procent af de 4-5-årige enten overvægtige eller svært overvægtige. Derfor skal de motionere for at vende denne negative statistik.

"Det er nødvendigt med leg, der giver børnene mulighed for at motionere, og tre timer om dagen er essentielt," forklarer professor Sally Davies. Hun er medicinsk chefrådgiver for den britiske pendant til Sundhedsstyrelsen, National Health Service.

Forældrene skal være mere opmærksomme

"Jeg tror, at der er forældre, som ikke ved, hvor vigtigt det er, at børnene er fysisk aktive i minimum tre timer om dagen. Andre forældre har for travlt i hverdagen og nedprioriterer det," fortæller Sally Davies.

Eftersom kun cirka 30 procent af de britiske børn får nok motion, opfordrer man til, at forældrene slukker for fjernsynet.

Dansk anbefaling: Minimum 90 minutters motion dagligt

Ifølge professor Lars Bo Andersen er antallet af overvægtige småbørn stagneret i Danmark.

Den danske professor mener dog ikke, at 0-5-årige skal begynde at gå til sport eller starte i et fitnesscenter i den alder. I stedet bør de får motionen gennem deres dagligdagsaktiviteter.

"Børnene skal lege og have aktiviteten ind i deres hverdag på den måde. Forældre skal lade være med at køre dem til skole og daginstitutioner, men i stedet gå eller cykle," siger Lars Bo Andersen til TV 2.

Andersen anbefaler, at børnene motionerer i minimum 60 minutter om dagen gennem leg, boldspil eller lignende og udover dette bruger 30 minutter om dagen på at gå eller cykle til eksempelvis skole med deres forældre.

Kilder: Sunday Times og TV 2

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.