App skal hjælpe depressive

App skal hjælpe depressive

0

Depressive danskere kan snart få glæde af en ny app, der er udviklet til depressive mennesker. App'en hjælper med at finde årsagen til det dårlige humør.

Cirka 200.000 danskere lider af en depression i større eller mindre grad. Mange af dem har vanskeligt ved at sammensætte deres hverdag, fordi de mangler motivation.

Det betyder, at mange af dem mister overblikket. Men nu er der hjælp på vej til disse mennesker.

"Daybuilder" er navnet på en ny app, der skal hjælpe depressive danskere. Den registrerer faktorer, som kan være vitale i forhold til en depressiv person, såsom søvn, appetit samt stress.

På en graf kan personen selv se sammenhængen mellem adfærd og humør. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Overlæge: Daybuilder skaber overblik

Klaus Martiny, som er overlæge ved Intensiv Affektiv Klinik ved Psykiatrisk Center København, ser positivt på den nye app.

"Ofte husker patienterne ikke nøjagtigt, hvordan de har det i hverdagen, og hvad de foretager sig, og det kan skabe tvivl om deres tilstand, og hvilken behandling der er den bedste for dem. App’en hjælper dem simpelthen med at kunne få et bedre overblik over deres egen tilstand," forklarer han til BT.

"Daybuilder" er udviklet i et samarbejde mellem Region Hovedstadens Center for Sundhedsinnovation og Healthcare Innovation Lab.

Gennem observation af konsultationer for depressive mennesker har man kunnet udvikle app'en, der har været halvandet år undervejs.

Den nye app, der skal sætte mere fokus på depression kan også bruges aktivt af lægerne, forklarer Klaus Martiny.

"Jeg vil også kunne bruge den information, som patienterne giver mig via app’en til forskning, fx om patienternes søvnrytme – et område, som har stor opmærksomhed i psykiatrien."

I øjeblikket bliver app'en testet af patienter og sundhedsfagligt personale. Den ventes, at ramme mobilmarkedet til i starten af 2013, og den vil koste omkring 30 kroner for et månedligt abonnement.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.