Undersøgelse: Valleprotein er bedst efter træning

Undersøgelse: Valleprotein er bedst efter træning

0

Valleprotein er tilsyneladende væsentligt bedre end kaseinprotein efter træning, viser ny forskning.

Eksperterne har længe været enige om, at musklerne har en gavnlig effekt af at modtage protein kort efter træning, men hidtil har de været uenige omkring, hvilken slags protein, der var bedst.

Valleprotein er bedre efter styrketræning

Nu viser en ny undersøgelse, at valleprotein har en bedre effekt end kaseinprotein efter styrketræning.

I forsøget brugte forskerne otte mænd, der havde en gennemsnitsalder på 22 år.

Efter undersøgelsen kunne forskerholdet konkludere, at en stor portion valleprotein lige efter træning havde en mere gavnlig effekt end hvis man indtog mindre portioner valleprotein over længere tid.

Et andet studie bekræfter samme tendens

Et andet separat studie viser, at protein, som indeholder en højere koncentration af aminosyren, leucin, fungerer bedre end protein med lavere koncentrationer.

I den anden undersøgelse benyttede man syv mænd og en enkelt kvinde. De var alle aktive inden for militæret, og deres gennemsnitsalder var 24 år.

I forsøget cyklede de på en motionscykel i en time i moderat tempo af to omgange. Under træningsprogrammerne indtog de to forskellige proteindrikke med 10 gram protein.

Den ene proteindrik indeholdte 19 procent leucin, mens den anden havde hele 35 procent. På den højere koncentration var musklernes reaktion hele 33 procent bedre end på den lave.

Kilde: American Journal of Clinical Nutrition

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.