Undersøgelse: Rødt kød er skadeligt for helbredet
Deprecated: The $control_id argument is deprecated since version 3.5.0! in /var/www/fitness-guide.dk/public_html/wp-content/plugins/elementor/modules/dev-tools/deprecation.php on line 301

Undersøgelse: Rødt kød er skadeligt for helbredet

0

En omfattende undersøgelse beviser, at der er en stor sammenhæng mellem rødt kød samt højere dødelighed.

Det har igennem mange år været et diskussionsemne, hvorvidt rødt kød er skadeligt for helbredet eller ej.

Nu viser en ny undersøgelse, der er blevet foretaget i USA ved Harvard Medical School, at en kost, som består af store mængder rødt kød, kan nedsætte levetiden, eftersom der er en øget risiko for kræft og hjertekarsygdomme.

Forskningsforsøget bygger på informationer fra 120.000 forsøgspersoner, heraf 83.000 kvinder samt 37.000 mænd, som er blevet fulgt tæt siden år 1980.

Markant større risiko for sygdomme

"Resultatet er, at et højere indtag af rødt kød kan forbindes med en markant større risiko for hjertekarsygdomme samt kræft, som kan være dødelig," fastslår undersøgelsen ifølge BBC.

Forskerne har fastslået, at hvis man tilføjer en ekstra portion uforarbejdet rødt kød til den daglige kost, vil det øge dødsrisikoen med 13 procent. Det gælder blandt andet bøffer og koteletter.

Hvis man spiser forarbejdet rødt kød som hakket kød og pølser bliver det ikke bedre, tværtimod. Der er faktisk højere risiko for at forårsage tidlig død.

Risikoen kan dog nedsættes, hvis man erstatter rødt kød med fisk, kylling og nødder. Derudover bør man ikke indtage mere end 500 gram kød om ugen.

Spis en varieret kost

Forskerne har konkluderet, at mættet fedt fra rødt kød sandsynligvis kan være årsagen til en øget hjerterisiko, mens natrium, som bruges i forarbejdet kød, kan øge hjertekarsygdomme, grundet effekten på blodtrykket.

Victoria Taylor, som er diætist ved British Heart Foundation forklarer, at rødt kød fortsat kan spises som en del af en varieret kost.

Men det er vigtigt, at man går efter fedtfattige udskæringer og benytter sunde madlavningsmetoder.

Taylor fortæller videre, at hvis man lever meget fedt med forarbejdet kød, såsom bacon, pølser og burgere flere gange ugentligt, så bør man variere sin kost ved at erstatte disse proteinkilder med sundere variationer, som eksempelvis fisk, fjerkræ, bønner samt linser.

Kilde: BBC

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.