Undersøgelse: Motion er sundere end kostændringer

Undersøgelse: Motion er sundere end kostændringer

0

Det kan bedst betale sig for dig, at motionere frem for at ændre dine kostvaner, hvis din tid er knap. Det viser ny, dansk forskning.

Er du mand og har du nogle ekstra kilo på sidebenene, så kan det rent tidsmæssigt bedst betale sig for dig at motionere frem for at ændre dine kostvaner. Det viser ny, dansk forskning.

Undersøgelsen konkluderer, at hvis du som mand får pulsen op nogle gange om ugen, så gør det dig sundere end, hvis du begyndte at ændre dine kostvaner med henblik på vægttab.

"Vi har undersøgt, hvad der er sundest - træning eller diæt, og resultatet viste helt klart, at der er flest sundhedsfremmende elementer ved motion sammenlignet med en slankekur, og det var endda også selvom det drejede sig om træning uden medfølgende vægttab," forklarer Pernille Nordby, som står bag undersøgelsen sammen med Bente Stallknecht fra Københavns Universitet.

Testforløbet varede i tre måneder

Igennem tre måneder testede de, hvordan motion og kost påvirkede mænd på mellem 20 og 40 år. I alt deltog 48 overvægtige mænd, som blandt andet fik taget blod- og muskelprøver.

Sundhed frem for alt

"Man skal selvfølgelig spise så sundt som muligt. Men hvis man har et liv, hvor det er svært at finde overskud eller energi til at ændre kosten, skal man vide, at man bliver langt sundere af at bruge sin energi på fysisk aktivitet i stedet for på at spise anderledes for at tabe i vægt."

Resultatet motiverer usunde mænd

"Vi havde faktisk deltagere, som ikke levede særligt sundt - og selvom de bibeholdt deres usunde levestil med eksempelvis burgere hver dag til frokost, så gjorde den ekstra træning, at de blev målbart sundere alligevel," fortæller Pernille Nordby videre, og hun uddyber:

"Det kan man jo så mene er et frustrerende resultat, men jeg mener, at man kan bruge undersøgelsens resultat til at motivere de unge mænd, som måske ikke har lyst til eller tid til at leve af biodynamiske gulerødder og sige - fint nok, hvis du vil spise, som du plejer, men så sørg for at dyrke motion. Og de fleste mænd synes jo, det er sjovt at spille fodbold med vennerne - så hvis man kan sparke motionen ind i deres hverdag på den lystfyldte måde, så er der altså store sundheds- og samfundsmæssige gevinster bare ved det."

Pernille Nordby fortæller videre, at det kræver ganske lidt træning rent tidsmæssigt, så længe at den er intensiv, når den står på.

"Og det er næsten uhyggeligt, så kort tid man behøver træne, hvis bare noget af træningen er intens."

Kilde: Videnskab.dk

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.