Undersøgelse: Mørk chokolade kan sidestilles med træning

Undersøgelse: Mørk chokolade kan sidestilles med træning

1

Små mængder af mørk chokolade kan være lige så gavnligt for kroppen som træning, viser ny forskning, hvor man har testet en større gruppe mus.

Ny forskning viser, at mørk chokolade har så gavnlige effekter, at produktet kan sidestilles med træning.

Moh Malek fra Wayne State University i Detroit har fungeret som leder for forsøgene.

I forsøgene anvendte de mus, og de opdagede et stof i mørk chokolade kaldet epicatechin, som lader til at udløse den samme reaktion i musklerne som hård træning gør.

"Løb og cykling er kendt for at øge antallet af mitokondriere i muskelceller. Vores forsøg viser, at epicatechin udløser den samme effekt - især i hjerte- og skeletala-muskler," forklarer Moh Malek ifølge telegraph.co.uk.

Forsøgsmus fik epicatechin i 15 dage

Nogle af musene fik en særlig form for epicatechin fra kakao to gange om dagen i en periode på 15 dage.

Samtidig havde man en anden gruppe af mus, der ikke fik stoffet. Herefter satte man alle 25 mus til at løbe i en trædemølle enkeltvis.

Det var helt tydeligt, at de mus, som havde fået epicatechin, havde en bedre kondition sammenlignet med de mus, der ikke havde fået stoffet.

Ifølge forskerne kan resultaterne muligvis bruges til at udsætte det muskeltab, som følger med alderen.

"Det kendskab vi har om epicatechins evne til at udbygge antallet af mitokondriere, kan muligvis bruges til at mindske følgerne af aldring i musklerne," forklarer Moh Malek.

Det er dog fortsat uvist, hvorvidt resultaterne kan overføres direkte til mennesker.

Kilde: Journal of Physiology

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

1 kommentar

  1. Carsten Nielsen on

    Er der nogen, der ved, om alm. chokolade i div. supermarkeder indeholder dette superstof el. ej. I givet fald ej, hvor kan man saa finde chokoladepulver med dette superstof?

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.