Undersøgelse: Folk der bor tæt på naturen er sundere end andre

Undersøgelse: Folk der bor tæt på naturen er sundere end andre

0

De mennesker, der bor tæt på grønne områder er på mange punkter sundere end andre. Det viser en dansk undersøgelse.

Hvis du bor tæt på naturen, er du som oftest også sundere end de personer, der ikke gør det, fordi du automatisk bliver mere motiveret til at holde dig sund i naturen.

Det viser en dansk undersøgelse, som Jasper Schipperijn har været med til at udvikle. Han er adjunkt på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.

300 meter kontra mere end en kilometer

"Vi fandt ud af, at de, der bor mindre end 300 meter fra grønne områder, har et bedre helbred på en lang række områder sammenlignet med dem, der bor mere end en kilometer fra et grønt område," forklarer Jasper Schipperijn til Videnskab.dk, og han supplerer:

"En af de ting, som vi synes er ret overbevisende, er, at det faktisk gælder på alle de sundhedsområder, vi målte på."

Han har været med til at udarbejde rapporten "SUSY Grøn: Brug af grønne områder og folkesundhed i Danmark".

Resultater fra 14.566 danskere

Rapporten viser, at danskerne bliver både gladere og sundere, når de bor tæt på en park eller en skov. Resultaterne stammer fra 14.566 danskeres egen vurdering af deres fysiske og psykiske helbred samt deres brug af naturen.

"Hvis man bor tæt på et grønt område, bruger man det oftere, og når man bruger et grønt område, så får man mulighed for at bevæge sig og for at komme væk fra byens støj og larm, og det er noget, der påvirker vores mentale tilstand. Man kan restituere og stresse af populært sagt," fortæller Jasper Schipperijn videre.

Flere faktorer på øget livskvalitet

Der er flere faktorer, der spiller ind, når forklaringen på øget livskvalitet gennem naturen skal findes.

Jasper Schipperijn forklarer, at aspekter som fysisk aktivitet, det sociale i at møde nye mennesker samt afstresningen er de største årsager.

"I bund grund mener teorierne nogenlunde det samme – at vi skal koncentrere os mindre i naturen. I byen bliver man hele tiden bombarderet af indtryk – fra andre mennesker, butikker, reklamer, trafik osv. Vores hjerne skal behandle den information hele tiden, og det bliver vi trætte af."

"De gode steder at restituere er naturlige omgivelser, fordi de indtryk er nemmere at tolke for hjernen."

Kilde: Videnskab.dk

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.