Undersøgelse: Sådan påvirker slankekure dig negativt

Undersøgelse: Sådan påvirker slankekure dig negativt

0

Foto: Shutterstock

En ny amerikansk undersøgelse afslører nu, hvorfor mange mennesker tager hurtigere på, efter at de har besluttet sig for at stoppe med slankekuren.

En undersøgelse bragt i The Journal of Neuroscience, omhandler en række amerikanske forskere fra Pennsylvanias Universitet i Washington.

Forskerne havde testet en slankekur på nogle mus, hvor de alle sammen mistede mellem 10 og 15 procent af deres kropsvægt i løbet af bare tre uger.

Det medførte dog samtidig nogle bivirkninger i form af stresshormonet cortisol, og deres tilstand nærmede sig en mindre depression.

Forskerne kunne også måle, at mange af musene havde flere problemer med stress og spiseadfærd. Disse problemer var støt stigende, efter at slankekuren var blevet indstillet og musene igen nåede deres normalvægt.

Stigende madindtag efter endt slankekur

Nærmere undersøgelser med musene gennem stress-situationer viste, at de mus, som havde været på slankekur åd mere fed mad end de mus, der ikke havde været samme procedure igennem.

Konklusionen var derfor, at en stram diæt ikke kun udskiller stress-hormoner i kroppen, men også at stressen bliver fast integreret i lang tid fremover, så trangen til mad bliver stigende.

Forskerne håber, at man på længere sigt vil kunne skabe nye former for slankemedicin, der netop formår, at dæmpe både stress og den øgede trang til mad, som mange slankekure medfører.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.