Undersøgelse: Light-sodavand har den modsatte effekt

Undersøgelse: Light-sodavand har den modsatte effekt

0

Light sodavandMange vælger at drikke light-sodavand, fordi de tænker, at det ikke indeholder sukker. Men du ender faktisk med at snyde kroppen, så det får den modsatte effekt. Det viser en undersøgelse.

Light-sodavand indeholder ikke naturligt sukker, men i stedet kunstigt sødemiddel. Det er et problem, hvis du gerne vil tabe dig. Det viser en amerikansk undersøgelse.

Ifølge undersøgelsen fra Texas Christian University viser den, at light-sodavand skaber en lyst til sukker uden at tilfredsstille den.

Derfor har man en tendens til at indtage mere sukker i forbindelse med indtag af light-sodavand, og på den måde virker effekten lige modsat.

Det er psykologen Sarah Hill, som står bag undersøgelsen, og hun bad 115 studerende om at faste i mindst otte timer.

Derefter blev de inddelt i tre grupper, der skulle indtage forskellige drikke. De skulle indtage:

1. Sprite, der var sødet med sukker (almindelig sodavand).
2. Sprite Zero, der er kunstigt sødet (light sodavand).
3. Usødet danskvand med citron.

Herefter blev deltagerne sat til at gennemføre en række forskellige opgaver på en computer, hvor de blev præsenteret for billeder af en række madvarer.

I alle tilfældene reagerede deltagerne, som havde drukket Sprite Zero, altså light-sodavand, hurtigst på billederne af med med et højt kalorie- og sukkerindhold.

Derfor er pointen ifølge Sarah Hill, at sukker giver kroppen energi, og det gør kunstige sødestoffer ikke.

Det vil sige, at når kroppen smager noget sødt tror den, at den opnår et energiboost. Men når den oplever, at det ikke er tilfældet, så bliver den forvirret.

Det medvirker til et øget behov efter en usund sukkerholding drik, mad med meget sukker eller fastfood.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.