Undersøgelse: Ingen kur mod tømmermænd

Undersøgelse: Ingen kur mod tømmermænd

1

TømmermændDet er hverken en hjælp at spise mad eller drikke vand for at forhindre tømmermænd. Det viser ny, hollandsk forskning.

Der findes ingen decideret kur mod tømmermænd, og hverken det at spise godt eller drikke rigeligt med vand samme dag som man indtager alkohol, hjælper.

Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget på et hollandsk studie.

Vand har ingen synderlig virkning

Et hold af internationale forskere fra både Holland og Canada har undersøgt studerendes drikkevaner for at klarlægge, hvorvidt tømmermænd kan undgås, samt om nogle personer er immune over for den ubehagelige tilstand.

Undersøgelsen sammenlignede blandt andet de studerende, som havde drukket vand under eller efter indtag af alkohol med studerende, som ikke havde drukket vand.

På trods af at den førstnævnte gruppe havde det en lille smule bedre end dem, der ikke drak vand, så var der ingen decideret forskel på, hvor slemme tømmermændene var efterfølgende.

Ingen effektiv tømmermændskur

"Jo mere man drikker, jo mere sandsynligt er det, at man får tømmermænd. Det hjælper muligvis mod tørst og tør mund, hvis man drikker vand. Men det fjerner hverken det nedadgående humør, hovedpinen eller kvalmen," fortæller doktor Joris Verster, der er en af forskerne bag undersøgelsen, til BBC.

Ifølge Vester har forskerne fortsat ikke klarlagt, hvad der helt præcist forårsager tømmermænd.

"Forskning har konkluderet, at det handler om mere end dehydrering. Vi ved, at immunsystemet er involveret, men før vi ved, hvad der er forårsager tømmermænd, er det meget usandsynligt at finde en effektiv kur."

Mere end 1.500 testpersoner i undersøgelsen

I undersøgelsen deltog 826 hollandske studerende samt 789 canadiske studerende.

De hollandske studerende blev blandt andet adspurgt i forhold til deres indtag af mad og vand i forbindelse med deres alkoholindtag.

Her kunne man altså konkludere, at det har en ganske minimal forebyggende effekt at drikke vand for at forhindre at få tømmermænd.

De canadiske studerende blev spurgt til deres drikkevaner og de tømmermænd, som de efterfølgende havde oplevet. Ud fra disse svar kunne forskerne konkludere, at næsten ingen var immune over for tømmermænd.

Ifølge undersøgelsens resultater lader det til at hverken mad eller vand har nogen reel effekt i forhold til at forebygge den kedelige fornemmelse dagen efter.

Undersøgelsens resultater er blevet præsenteret ved en konference i Amsterdam.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

1 kommentar

  1. Ang tømmermænd, skulle det angiveligt hjælpe med en “reparationsgenstand” eller to. Dette har jeg hørt fra en af mine tidligere undervisere i “anatomi og fysiologi”. Jeg kan ikke huske forklaringen på hvorfor det virker – og har da heller aldrig haft lyst til at efterprøve teorien 😁😁😁😁 Det må vel være en kemisk reaktionsproces, der påvirkes, tænker jeg.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.