Undersøgelse: Hovedparten af kvinder føler sig overvægtige

Undersøgelse: Hovedparten af kvinder føler sig overvægtige

0

Kun en ud af 17 kvinder, der er normalvægtige, betragter sig selv som slank, viser en undersøgelse foretaget af firmaet Slimming World.

Den engelske virksomhed, Slimming World, foretog en stor undersøgelse, hvor mere end 2.200 mennesker deltog. Undersøgelsen viste hurtigt et ensformet billede af måden, som kvinderne opfattede deres krop på.

Kun seks procent af normalvægtige kvinder, følte sig slanke

De frivillige fik besked på, at de skulle vælge mellem 12 forskellige beskrivelser til at udtrykke, hvad de følte og hvad de så, når de så sig selv i et spejl. Samtidig blev deltagerne også målt og vejet.

Blandt de kvinder, der var normalvægtige i forhold til deres højde, svarede kun 13 procent at de følte sig lykkelige, når de så sig i spejlet, mens kun seks procent følte sig slanke. På trods af at de havde en normalvægt, beskrev hele 17 procent af disse kvinder sig som fede, mens de i samme forbindelse udtalte, at de blev nedtrykte af at se sig selv i spejlet.

Mænd har et mere afslappet forhold til overvægt

I samme undersøgelse var der også mænd, der deltog og de var langt mindre tilbøjelige til at tro, at de vejede for meget, når de var normalvægtige. Kun seks procent af mændene med et sundt Body Mass Index (BMI), som er forholdet mellem en persons højde og vægt, beskrev sig selv som overvægtige.

Blandt de personer, der deltog i undersøgelsen, som var overvægtige, var der også en stor forskel på kønnene, eftersom der var dobbelt så mange kvinder som mænd, der beskrev følelsen af at skamme sig over deres krop.

Slimming Worlds administrerende direktør, Caryl Richards, forklarede, at statistikkerne viste, at kvindernes selvtillid og vægt var tæt forbundne, mens mændene havde en tendens til at føle sig godt tilpas med deres krop, uanset om de var overvægtige eller ej.

Kvinder er meget mere bekymrede

"Kvinder bekymrer sig meget mere om, hvad folk tror i forhold til mænd, og de hader, hvordan de ser ud og føler sig. At købe tøj og klæde sig på, skaber en stor angst, fordi spejlene hele tiden påminder kvinderne om, hvor utilfredse de er med deres krop."

"De vil isolere sig fra sociale arrangementer og lignende, for at undgå problemet, fordi de frygter, at miste selvtillid og få dårligt selvværd. Det er noget, som altid vil påvirke deres sind, og som påvirker dem i hverdagen."

Kvinder dømmes ud fra deres udseende

Psykolog, Dr. Sandra Wheatley, siger, at kvinderne har vænnet sig til at blive bedømt ud fra deres udseende. De døjer især med problemer med selvværdet, hvis de ikke lever op til model-idealerne og billeder af de kendte, som de ser i magasinerne.

"Alle former for kvinder føler, at udseendet er det første, som de bliver bedømt på. Derfor vil folk antage, for eksempel om de er frugtbare eller intelligente. I de mest ekstreme tilfælde, hvor vi har undersøgt, hvad kvinderne ser i spejlet, er der tale om Body dysmorphic lidelse, hvor virkeligheden fordrejes. Det begynder at vise sig mere og mere, men på et lavere niveau. Men det er endnu for tidligt, at konkludere noget ud fra disse Body dysmorphic teorier."

Kilde: The Telegraph

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.