Undersøgelse: Bedre selvbillede giver større slankeeffekt

Undersøgelse: Bedre selvbillede giver større slankeeffekt

0

Ny forskning viser, at hvis man kombinerer sin slankekur med et mere positivt selvbillede, så vil man tabe sig mere effektivt.

En ny undersøgelse, der er foretaget i et samarbejde mellem britiske og portugisiske forskere viser, at man kan optimere sin slankekur, hvis man styrker sit selvbillede.

239 overvægtige kvinder fra Portugal deltog i slankeprocessen, der varede i et år. Kvinderne var i aldersklasserne mellem 25 og 50 år.

Opdelt i to grupper

Man opdelte kvinderne i to grupper, hvor den ene halvdel fik generelle råd omkring ernæring, stress-håndtering og vigtigheden af at passe på sig selv.

Den anden halvdel skulle deltage i samlet set 30 gruppemøder, hvor de eksempelvis diskuterede træning, trøstespisning, hvordan man kan styrke sit eget selvbillede, hvorfor motivationen svigter og andre faktorer, der kunne resultere i, at man stoppede med at tabe sig.

Bedre selvbillede øgede vægttabet

Den sidste halvdel af kvinder, der deltog i de fælles møder, kunne sidst i undersøgelsen fortælle, at de havde fået et meget bedre selvbillede, mens de havde fjernet mere fokus fra deres kropsform og størrelse.

Samtidig var de bedre til at regulere, hvad de spiste på egen hånd, således, at de tabte sig yderligere.

I gennemsnit tabte de syv procent af den oprindelige kropsvægt i løbet af perioden på et år. Derimod var vægttabet for de kvinder, der kun fik rådgivning på sølle to procent.

"Problemet med selvbilledet af kroppen er meget normalt hos overvægtige og svært overvægtige personer. Dette resulterer i trøstespisning og andre spisevaner, der forhindrer vægttab," forklarer lederen af undersøgelsen, Pedro Teixeira, i en pressemeddelelse.

"De resultater vi er kommet frem til viser, at der er en stor sammenhæng mellem en forbedring af ens selvbillede samt især en reduceret angst for andre menneskers opfattelse af en selv, og så positive forbedringer i spiseadfærden."

Den portugisiske forsker mener, at undersøgelsen slår en tyk streg under, at alle slankeprogrammer burde indeholde hjælp til at forbedre ens selvbillede og se mere positivt på sin egen krop.

Kilde: Forskning.no

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.