Rekordhøjt antal af overvægtige danskere

Rekordhøjt antal af overvægtige danskere

0

Hele 600.000 voksne danskere befinder sig nu i kategorien "Svært overvægtige". Det er en hidtil fedme-rekord ifølge en ny undersøgelse.

Et rekordhøjt antal af danske voksne er nu at finde i kategorien "Svært overvægtige". 600.000 danskere over 15 år vejer så meget, at de decideret lider af fedme.

Det viser en beregning, som Politiken har foretaget på baggrund af statistik om udbredelsen af svær overvægt fra Den Nationale Sundhedsprofil i kombination med antallet af mennesker ifølge Danmarks Statistik.

Udviklingen er mere end fordoblet siden 1980'erne

De seneste tal viser samtidig, at der er tale om mere end en fordobling af overvægtige personer siden 1980'erne.

Tilbage i 1987 var 5,5 procent svært overvægtige, mens tallet lød på hele 13,4 procent i 2010, hvilket er ny rekord.

Sundhedsminister Bertel Haarder er fortvivlet over fedmeepidemien, der har ramt Danmark.

"Overvægt er ved at være en lige så stor trussel som rygning. Truslen fra overvægt bliver værre og værre, mens der trods alt er færre og færre unge, som ryger. Det er skriften på væggen. Det går også bedre med alkohol. Det eneste sted, det går den gale vej, er fedme," fortæller Bertel Haarder til Politiken.

Tykke mennesker på førtidspension

Næsten 1.000 danskere er hvert år så tykke, at de må droppe arbejdsmarkedet og i stedet gå på førtidspension.

Til dagligt bliver fire danskere slået ihjel som følge af fedme, mens den stigende overvægt giver titusindvis af danskere langvarige komplikationer som eksempelvis sukkersyge, gigt og hjerte-kar-sygdomme.

Kilde: Politiken

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.