Rapport: Fem mio. dør om året af for lidt motion

Rapport: Fem mio. dør om året af for lidt motion

1

Fem millioner mennesker dør om året af for lidt motion. Det viser en rapport, der er blevet publiceret i tidsskriftet The Lancet.

En tredjedel af verdens voksne er fysisk inaktive, mens fire ud af fem unge mellem 13 og 15 år dyrker for lidt motion i hverdagen.

De mange inaktive timer betyder, at der årligt dør fem millioner mennesker på verdensplan.

Det er konklusionen fra en række eksperter i en rapport, som er blevet publiceret i det anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet.

"Omkring tre ud af 10 personer på 15 år eller derover - omkring 1,5 milliarder - følger ikke anbefalingerne for fysisk aktivitet," står der i rapporten ifølge Ritzau, mens det altså ser værre ud for 13- til 15-årige.

Kvinder er mindst aktive

Forskernes definition på at være inaktiv lyder, at vedkommende hverken har bevæget sig moderat i 30 minutter fem gange om ugen, dyrker hård fysisk træning tre gange om ugen af hver 20 minutters varighed eller foretager en kombination af dette.

Kvinderne er dem, der er mindst aktive, mens det mest er udbredt i højindkomst-landene. Sådan lyder det fra forskerne.

En anden undersøgelse viser, at for lidt motion af skyld i seks procent af alle tilfælde af hjertekarsygdomme, syv procent af type 2 diabetes samt ti procent af bryst- og tyktarmskræft.

Studiet viser tilmed, at hvis den fysiske inaktivitet blandt verdens befolkning blev reduceret med ti procent, ville det redde over en halv million menneskeliv hvert år.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

1 kommentar

  1. Tankevækkende læsning. Utroligt at vi snakker om så store tal, når man får smidt så store tal i hovedet kan man jo ikke undre sig over at det ikke giver motivation for den enkelte, eller i større fald på landsplan bliver gjort mere. Næsten lige så farligt som at ryge – tankevækkende.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.