Overvægt kan mindske din hjernes størrelse

Overvægt kan mindske din hjernes størrelse

0

Ældre personer, der har været overvægtige igennem en stor del af deres liv, har en reduceret hjernestørrelse, viser forskning.

Menneskets hjerne består blandt andet af en del, der kontrollerer appetitten, og netop denne funktion er kraftigt reduceret hos ældre personer, som samtidig døjer med overvægt og tilmed har gjort det i mange år.

Det viser en undersøgelse, der er foretaget på universitetet i Uppsala i Sverige.

En længere periode med dårlige spisevaner kædes sammen med risikoen for, at hjernen bliver svagere.

292 personer fik testet deres hjerne

Forskere undersøgte 292 personers hjerner ved hjælp af en MR-scanning. De personer, som deltog, var igennem en periode på fem år enten konstant normalvægtige eller overvægtige.

Hos den gruppe, hvor deltagerne var overvægtige, fandt man en reduktion på størrelsen af den forreste del af hjernen i modsætning til gruppen med de normalvægtige, hvor man ikke kunne se nogen forskel.

Forskerne undersøgte herefter, om der var en sammenhæng mellem en persons overvægt og den funktion i hjernen, som kontrollerer appetitten. Resultatet viste, at der var kognitive mangler hos de overvægtige personer.

Brug hjernen inden du putter i munden

Sarah Brooks er forsker i neurovidenskab på universitetet i Uppsala. Hun har sammen med en række kollegaer foretaget disse hjernescanninger.

Hun mener, at forskningen er utrolig relevant, eftersom fedme stadig bliver mere udbredt i det moderne samfund.

"Resultaterne af disse undersøgelser kan desværre ikke fortælle om, hvorvidt fedme er en konsekvens af eller direkte skyld i den reducerede hjernemasse. Men de viser, at du bør tænke grundigt over, hvad du spiser. Du risikerer ikke kun at miste en flot talje, men tilmed også en del af din hjernemasse," forklarer hun ifølge FPN.dk.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.