Nedsæt blodsukkeret og tab dig med mormor-grøntsager

Nedsæt blodsukkeret og tab dig med mormor-grøntsager

0

Blodsukkeret kan nedsættes naturligt ved hjælp af "Mormor-grøntsager". Det viser de foreløbige resultater fra et nordjysk forskningsprojekt.

I undersøgelsen deltog i alt 45 testpersoner, for at se effekten af gammeldags grøntsager, såsom grønkål, gulerødder og knoldselleri.

Ægteparret Jette og Vilhelm Johansen fra Hjørring er to af testpersonerne, der kunne hente mormor-grøntsager på deres lokale sygehus igennem tre måneder.

"Det var lidt svært. Hvis du skal have en salat af rå grønkål, så kniber det altså lidt med at få det ned," forklarer Jette Johansen, der sammen med sin mand, spiste 500 gram grøntsager hver dagligt igennem tre måneder.

Specielle stoffer i gammeldags grøntsager

De gammeldags grøntsager indeholder nogle helt specielle stoffer, der har en sænkende effekt på blodsukkeret.

"Det viser, at de personer, der havde et meget højt blodsukker, er kommet ned på et helt normalt niveau," fortæller ph.d. og lektor Per Bendix Jeppesen, der står bag projektet.

For ægteparret har forsøget betydet, at Jette Johansens blodsukker er faldet fra over seks til fem, mens Vilhelm Johansens er faldet fra 9,8 til 6,2, mens han samtidig har tabt omkring elleve kilo.

Diabetesforeningen: Positivt overrasket over foreløbdige resultater

Forskningschef i Diabetesforeningen, Malene Bagger, er meget imponeret over de foreløbige resultater.

"Det er helt fantastisk, at man med så lille en ændring, ved at supplere sin kost med grove grøntsager, kan få den dramatiske effekt," udtaler hun.

Vilhelm Johansens blodsukker var i begyndelsen så højt, at han var meget tæt på at skulle tage medicin, for at holde det nede.

"Jeg synes, at det er rigtigt dejligt, at man kan få styr på sit blodsukker, uden man skal tage medicin," siger han.

Forskningsprojektet vil fortsætte i yderligere et år, og de endelige resultater ventes, at være klar i foråret 2013.

Kilde: P4 Nordjylland

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.