Motion minimerer stress hos børn

Motion minimerer stress hos børn

0

Motion - børnMotion er medvirkende til at børns risiko for stress minimeres. Det fremgår af en finsk undersøgelse.

Motion er ikke kun godt for dit barns helbred. Det klæder også barnet bedre på til at håndtere stress.

Det fremgår af en finsk undersøgelse, der er publiceret i det anerkende amerikanske tidsskrift "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism".

Undersøgelsen viser, at de børn, der dyrker mest motion, har en snæver eller ingen stigning i deres kortisol-niveauer, når de udsættes for daglige stressfaktorer. Det har de stillesidende børn derimod.

Over 250 testpersoner

I undersøgelsen holdt man øje med 252 otteårige med den samme baggrund. Her undersøgte man fysisk aktivitet og kortisol-niveauerne hos børnene.

Børnenes fysiske aktivitet blev målt med accelerometere på deres håndled. Herudover blev der foretaget spytprøvet, som viste børnenes kortisol-niveauer.

Samtlige børn blev udsat for forskellige stress-faktorer, hvor de eksempelvis skulle løse matematiske og sproglige opgaver.

Børnene var inddelt i tre fokus-grupper i form af de mest aktive, mellem aktive samt mindst aktive.

De mest aktive børn dyrkede mere motion i længere tid end de andre. Det var i samme forbindelse de mest aktive børn, der opnåede et lavere kortisol-niveau, når de blev udsat for disse stress-faktorer.

"Der er en tydelig sammenhæng mellem mental og fysisk velvære, men karakteren af den sammenhæng fremgår ikke tydeligt," forklarer undersøgelsens ledende forfatter, Silja Martikainen, MA, fra Helsinki Universitet i Finland.

"Resultaterne tyder på, at motion fremmer mental sundhed ved at regulere stresshormonernes reaktion på stressfaktorer."

Undersøgelsen er den første, der viser en direkte sammenhæng mellem fysisk aktivitet og stresshormon-niveauer hos børn.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.