Mere fuldkorn på de danske spiseborde

Mere fuldkorn på de danske spiseborde

0

Danskerne er vilde med fuldkorn og især kvinderne går på målrettet efter Nøglehullet og Fuldkornsmærket, når de handler. Det viser en undersøgelse.

Ifølge en undersøgelse, som CEM Institute har foretaget for Kohberg Brød A/S, så kigger hele 59 procent af de danske kvinder efter Fuldkornsmærket, mens 46 procent holder et vågent øje med varerne, der indeholder Nøglehullet.

260 kvinder mellem 20 og 40 år, som enten var singler/samlevende eller havde børn under 18 år, har deltaget i undersøgelsen omkring deres holdninger til de to mærker.

190 af deltagerne har svaret på spørgsmålene i undersøgelse, hvoraf 99 procent af kvinderne med børn svarede, at de kigger efter Fuldkornmærket, når de handler.

Større kendskab til Fuldkornsmærket

Analysefirmaet Nielsen foretog en undersøgelse i april måned. Den viste, at kendskabet til Fuldkornsmærket er steget markant, mens hele 52 procent af den danske befolkning kender logoet. Hos kvinderne alene gælder det for hele 69 procent.

"Vi er rigtig godt på vej, når kendskabet stiger - og lysten til at spise flere produkter med fuldkorn er til stede. Det handler om opmærksomhed og tilgængelighed, og det er især glædeligt, at der ofte kommer nye fuldkornsmærkede produkter ud på hylderne," forklarer Rikke Iben Neess, der er kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet, i en pressemeddelelse.

Hun mener, at de mange myter, der hersker om fuldkorn, bør aflives.

"Det er for eksempel en myte, at fuldkorn kun findes i brød. Fuldkorn findes i mange forskellige produkter som mel, gryn, morgenmadsprodukter, pasta, knækbrød og ris. Øger vi kendskabet til fuldkorn og bidrager til tilgængeligheden, så tror vi, at endnu flere vil spise endnu mere fuldkorn."

Danskerne er villige til at spise mere fuldkorn

Ifølge undersøgelsen fra Nielsen er 24 procent af deltagerne klar på at indtage mere fuldkorn, såfremt, at der var fuldkorn i de produkter, som de i forvejen køber.

Fødevarestyrelsen er samtidig meget interesseret i, at man hæver indholdet af fuldkorn i diverse produkter.

"Det er glædeligt, at så mange danskere ville spise mere fuldkorn, hvis det "bare" kom i de produkter, de allerede spiser. Fuldkorn indeholder nemlig flere vitaminer og mineraler, fordi man får det hele med fra kornet. Så vi ser med stor glæde på udviklingen," siger Bente Stærk fra Fødevarestyrelsen.

Information om mærkerne:

Nøglehullet:

Fødevarer, der indeholder Nøglehullet overholder et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre.

Heriblandt skal brød og kornprodukter indeholde minimum seks gram kostfibre per 100 gram, mens frugt og bær ikke må være tørret eller kogt. Det skal samtidig være uden tilsat sukker. Herudover må grøntsager og kartofler maksimalt indeholde et gram sukker per 100 gram.

Fuldkornsmærket:

Fuldkornsmærket kan finde vej til de varer, som hører under kategorien fuldkornsprodukter: Mel, gryn, ris, brød, knækbrød, morgenmadskornprodukter og pasta.

Kravene til mel, gryn og ris er bl.a., at de skal indeholde 100 procent fuldkorn beregnet på produktets tørstof. Pasta skal derimod minimum indeholde 60 procent fuldkorn beregnet på produktets tørstof.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.