Junkfood dræber langsomt hjernen

Junkfood dræber langsomt hjernen

0

Forskning viser, at junkfood påvirker hjernen i høj grad, eftersom den usunde mad vil påvirke blodårerne negativt og derved stoppe ilt til de små celler.

Det har længe været kendt, at junkfood feder og på længere sigt gør en sløv, men nu viser ny forskning, at ens hjerne også tager skade, hvis man spiser junkfood hyppigt.

Ifølge Daily Mail kan fedme og stærk overvægt ælde hjernen før tid, og i de værste tilfælde vil det øge ens alder med hele 16 år.

Hjernen kan deles op i to dele

Vores hjerne kan deles op i to dele. Den ene del er den grå substans, og det er hjernebarken og den tænkende del. Denne del kontrollerer musklerne, hørelsen, synet, hukommelsen, følelserne og talen.

Den hvide substans udgør nervebanerne, det vil sige, at det er disse, som forbinder områderne. Derfor er det den grå substans, der er hårdt ramt, når vi indtager for mange tomme kalorier.

Hvis ens BMI-tal først har oversteget 30, kan den fede mad også have en påvirkning på ens tankemønstre. Derudover vil hjernens beslutningsprocesser blive ændret, så man vil have et større behov for mere junkfood. Det betyder, at man bliver afhængig af den fede mad.

Blodet har svært ved at blive transporteret

Et BMI-tal på 25, hvilket går under kategorien "Overvægtig", kan også sende de grå celler på overarbejde. Det påvirker nemlig blodårerne, som får vanskeligere ved at transportere blodet rundt i hjernen.

I en undersøgelse, som et engelsk forskerhold stod bag, undersøgte man personer med BMI på 25 og over 30.

De scannede hjernen på 100 personer, som alle var over 70 år gamle. I gennemsnit var de overvægtiges hjerner mellem fire og otte procent mindre end hjernerne hos de personer, som var normalvægtige.

0,5 procent af hjernen forsvinder om året

Forskerne regnede sig frem til, at en gennemsnitsperson mister 0,5 procent af hjernen om året. Eftersom de overvægtige personer havde mistet fire procent mere af hjernen end en normalvægtig person, var de reelt set allerede otte år ældre.

Endnu værre var resultatet hos de personer, som var meget overvægtige. De havde mistet otte procent af hjernen, hvilket svarer til hele 16 år mere på ældningskontoen.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.