Forskning: To minutters daglig træning stopper hovedpinen

Forskning: To minutters daglig træning stopper hovedpinen

0

Med to minutters daglig træning med elastikker, kan du mindske smerter i nakke og skuldre, der kan resultere i hovedpine. Det viser en ny, dansk undersøgelse.

Inden for det seneste år har mellem 30 og 50 procent af alle voksne danskere haft smerter i nakke- og skuldermusklerne.

Træning med elastikker mindsker smerterne markant

Men ifølge en ny, dansk undersøgelse kan man med blot to minutters træning med elastikker dagligt mindske disse smerter markant.

"Deltagerne fik færre smerter i nakke og skuldre ved at træne dagligt med elastik, og effekten var nogenlunde den samme, når deltagerne trænede henholdsvis to minutter og tolv minutter om dagen," forklarer NFA's seniorforsker, Lars L. Andersen, ifølge Videnskab.dk.

I undersøgelsen, der er foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), deltog 174 kvinder og 24 mænd.

Minimum 30 timers stillesiddende arbejde ugentligt

Forsøgspersonerne havde mindst 30 timers ugentligt stillesiddende arbejde. Fire ud af fem havde problemer med smerter i nakke og skuldre, der ofte vendte tilbage.

Inden undersøgelsen blev igangsat, blev samtlige deltagere undersøgt i skulder- og nakkeregionen, mens de skulle besvare en række spørgsmål.

Herefter blev deltagerne delt i tre grupper. Den første gruppe blev bedt om at styrketræne to minutter dagligt fem dage om ugen med en træningselastik.

Den anden gruppe skulle træne 12 minutter, mens den sidste gruppe fungerede som kontrolgruppe, og derfor skulle de ikke træne.

Mængden er ligegyldig - så længe det er kontinuerligt

Lars L. Andersen forklarer, at deltagerne fik færre smerter ved daglig træning med træningselastikken. Den positive effekt var stort set identisk, uanset om deltagerne trænede to eller 12 minutter.

"På en skala fra 0-10 vurderede deltagerne i gennemsnit, at deres smerter i nakke og skuldre var faldet med 1,9 point ved tolv minutters daglig træning og 1,4 point ved to minutters daglig træning. Så selv to minutters daglig træning batter."

Resultaterne viste sig efter en lille måned

De positive resultater viste sig efter tre til fire uger, og det er meget normalt, fortæller Lars L. Andersen.

"Et generelt råd er, at hvis man ikke mærker forbedring inden for den første måned, er det ikke den korrekte form for ’behandling."

Blodcirkulationen øges med to minutters træning

Grunden til at to minutters træning er tilstrækkeligt er ifølge Lars L. Andersen, at kortvarig træning er nok til at løsne op for de anstrengte muskler, så længe man træner flere gange om ugen.

"Desuden kan selv kortvarig træning give en øget blodcirkulation til musklerne, hvilket giver øget iltning," supplerer han.

Træningselastikkerne skal undersøges i andre brancher

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) vil nu starte en række undersøgelser for at undersøge, hvorvidt træningselastikkerne også kan gavne andre brancher.

Det kunne eksempelvis være personer med mere fysisk anstrengende arbejde, som plejepersonale samt personer i bygge- og slagterbranchen.

Kilde: Videnskab.dk

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.