Forskning: Grin smerterne væk

Forskning: Grin smerterne væk

0

Et grineflip har ikke alene en stor effekt på dit humør. Det kan også medvirke til at minimere smerter, viser ny forskning.

Et velkendt grineflip medvirker til, at der bliver udløst endorfiner i hjernen. Det betyder, at man bedre kan ignorere eventuelle smerter i kroppen, viser en ny undersøgelse.

Undersøgelsen er blevet publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift, Proceedings of the Royal Society B.

To forsøgsgrupper skulle se forskellige tv-programmer

Forsøgsdeltagerne fik først målt deres smertegrænse, hvorefter de blev inddelt i to grupper.

Den ene gruppe fik lov til at se komedieserier som eksempelvis "Venner" og "Mr. Bean" i 15 minutter, mens den anden gruppe blev præsenteret for faktuelle programmer, såsom dokumentarprogrammer.

Latter er blevet bevist til at være en social aktivitet, hvor man er hele 30 gange mere tilbøjelig til at grine, når man er sammen med andre end, hvis man var alene.

Derfor blev forsøgspersonerne både testet i grupper og individuelt.

Smertetærsklen blev øget hos den første gruppe

Da deltagerne havde set de forskellige programmer, blev deres smertetærskel målt endnu en gang.

Der tegnede sig et klart mønster af, at den første gruppe, som havde set komedieprogrammer kunne tåle mere smerte end den gruppe, som havde overværet mere seriøse programmer.

For gruppen, som havde set 15 minutters komedie, steg smertegrænsen med 10 procent for de personer, som havde set programmet i en gruppe. Resultatet var lidt lavere for de testpersoner, der havde set det alene.

Den anden gruppe, der havde set mere seriøse tv-programmer, havde uændret eller for nogens vedkommende lavere smertetærskel end før forsøget blev igangsat.

Kilde: BBC News

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.