Forbrugere snydes af store portioner i forklædning

Forbrugere snydes af store portioner i forklædning

0

Journal of Consumer Research har offentliggjort en undersøgelse, der afslører, at forbrugerne lokkes til at købe store portioner i stedet for små, fordi mærkningen er misvisende.

En undersøgelse, som er fremvist i Journal of Consumer Research, afslører, hvordan forbrugerne påvirkes i hverdagsbilledet til at vælge de store portioner i stedet for de små, skriver Forskning.no.

Restauranterne manipulerer ganske enkelt ved at kalde forholdsvis store portioner for små, så forbrugernes skepsis overtaler dem til at vælge en stor menu.

Forbrugerne vænner sig til at spise mere

I alt lavede forskerne fem forskellige eksperimenter, hvor der hurtigt dannede sig et entydigt mønster.

"En af konsekvenserne er, at forbrugerne kan blive ved med at spise store portioner, der er mærket som små, uden at føle, at de har spist for meget. Dette kan føre til utilsigtet og uinformeret overspisning, som i høj grad kan lede til betydelige sundhedsmæssige problemer," skriver forfatterne af artiklen.

De største problemer med at bruge sin sunde fornuft, kom for alvor til udtryk i de sekvenser, hvor forbrugeren ikke havde lang betænkningstid og derfor blev presset til at træffe en hurtig beslutning.

"Distraktionen var et forsøg på at efterligne en hverdagssituation, hvor man vil have travlt med at tænke på andre ting end kalorier og kulhydrater."

Forskernes råd til myndighederne er klare

Forskerne vil anbefale myndighederne, at de i højere grad vil overvåge, hvordan portionerne bliver mærket. Samtidig mener de også, at restauranterne, især dem, der forhandler fastfood har en stor del af ansvaret, så de ikke markerer maden misvisende.

"Det er uheldigt at bruge en portionsmærkning, der beskriver en anden størrelse end dén, produktet rent faktisk har. Det kan have negative konsekvenser for en virksomhed, hvis markeringen opfattes som overlagt af deres besøgende, medier eller myndigheder."

Kilde: Forskning.no

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.