Fiskeolie fungerer bedst sammen med protein

Fiskeolie fungerer bedst sammen med protein

0

Norsk forskning viser, at omega 3-fedtsyrer fungerer bedst, når den bliver indtaget sammen med protein, mens du risikerer at tage på, hvis du indtager den sammen med sukker.

Indtager du dagligt fiskeolie-piller sammen med en forholdsvis sukkerholdig morgenmad, som eksempelvis et stykke brød med marmelade.

I så fald er fiskeolien ikke så sund, som man umiddelbart skulle tro. Omega 3-fedtsyrer reagerer nemlig ligesom med alt andet olie, når det indtages sammen med sukker, det feder.

Fiskeolie bør indtages med protein

Derfor er det mest ideelt, at indtage sine daglige fiskeolie-piller sammen med protein, eksempelvis kød og mælkeprodukter.

Seniorforsker Lise Madsen fra NIFES, National Institute of Nutrition and Seafood Research, i Norge, forklarer, at jo mere protein, der var i kosten, jo bedre effekt havde fiskeolien i de undersøgelser, som de foretog.

Forskerne har testet på mus

Undersøgelsen blev foretaget i et samarbejde mellem NIFES, Københavns Universitet, Universitetet i Bergen og Beijing Genomic Institute.

Forskerne brugte mus til at undersøge, hvordan sukkeret påvirkede deres krop. Det viste sig, at sukkeret gik ind og blokerede for fiskeoliens evne til at producere mængden af kolesterol i blodet.

Resultatet af undersøgelsen

Resultatet blev derfor, at de mus, som spiste omega 3-fedtsyrer sammen med sukker, blev væsentligt federe i forhold til de mus, der spiste det sammen med protein.

"Hvis du kombinerer din fiskeolie med sukker, så ender du rent faktisk med at tage på af fiskeolien i stedet for at tabe dig af den," forklarer Lise Madsen ifølge NIFES’s hjemmeside, og hun uddyber:

"Der findes utroligt meget litteratur, der fortæller, at fiskeolie til en hvis grad kan modvirke udviklingen af fedme. Men virkeligheden er langt mere indviklet, og hvis du spiser din fiskeolie forkert, ender du bare med at tage på af den i stedet for."

Kilde: NIFES.no

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.