Færre dør af blodprop i hjertet

Færre dør af blodprop i hjertet

0

Antallet af danskere, som dør af en blodprop i hjertet er mere end halveret på 25 år. Det viser ny forskning.

I løbet af de seneste 25 år er antallet af danskere, som dør af en blodprop mere end halveret. Desuden er risikoen for at få en blodprop faldet markant.

Det viser en ny undersøgelse, som er den hidtil mest omfattende, der er udarbejdet i Danmark på området.

"Helt generelt ser vi en positiv udvikling over en lang periode, hvor blodpropper er blevet et langt mindre problem. Færre dør af det, færre får en, og langt flere lever videre efter at have haft en blodprop," fortæller professor og overlæge, dr.med. Henrik Toft Sørensen ved Aarhus Universitet, ifølge Ritzau.

Professoren har været leder for studiet, der tidligere på måneden blev bragt i det anerkendte videnskabelige tidsskrift British Medical Journal.

Tidligere var blodpropper årsagen til mange mistede liv, viser undersøgelsen, der indeholder statistik fra næsten en kvart million danskere, som gennem de sidste 25 år er blevet ramt af en blodprop for første gang.

I perioden 1984 til 1988 omkom 18.000 danskere eller 3.600 om året i gennemsnit af en blodprop inden for en måned, efter at de havde fået den.

I 2004 til 2008 var tallet faldet til 6.000, hvilket svarer til 1.200 personer årligt.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.