Dit liv forlænges af kalk og D-vitamin

Dit liv forlænges af kalk og D-vitamin

0

Ældre mennesker, som dagligt tager et vitaminindskud, lever længere. Sådan lyder resultatet fra en omfattende undersøgelse.

Ældre mennesker lever længere, hvis de indtager tilskud af kalk og D-vitamin dagligt.

Det viser den hidtil største internationale undersøgelse inden for områder, hvor danske læger også har medvirket.

70.000 ældre mænd og kvinder fra både Danmark, England, Australien, Norge og USA deltog i undersøgelsen.

Ni procent færre dødsfald

"I den seneste tid har der været meget tale om at tilskud af kalk med eller uden D-vitamin kan øge risikoen for hjertekarsygdom. Vores undersøgelse viser, at et tilskud af kalk og D-vitamin overordnet har en gavnlig effekt på ens helbred," forklarer overlæge, dr.med. Lars Rejnmark fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

Han har sammen med 17 andre internationale forskere foretaget undersøgelsen.

I helt op til syv år fik de deltagerne i undersøgelsen enten tilskud af kalk i kombination med D-vitamin, D-vitamin alene, placebo eller ingenting. Det foregik efter lodtrækning.

Resultaterne var ikke til at tage fejl af. Blandt de deltagere, der indtog tilskud af kalk og D-vitamin, var ni procent færre dødsfald i forhold til dem, som ikke fik tilskuddet.

Kalk og D-vitamin mindsker også risiko for knoglebrud

Kombinationen af kalk og D-vitamin har i en tidligere undersøgelse vist, at den også mindsker risikoen for knoglebrud i ryggen og lårbenet.

"Når tilskud med kalk og D-vitamin både mindsker risikoen for knogleskørhed og forlænger levetiden, er der god grund til fortsat at efterleve Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at ældre danskere dagligt bør tage tilskud af kalk og D-vitamin," forklarer Lars Rejnmark, og fortsætter:

"Undersøgelsen er beroligende for de tusinder af danskere, som dagligt tager tilskud af kalk og D-vitamin for at forebygge knoglebrud."

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.