Danske kvinder er mere aktive end nabolandene

Danske kvinder er mere aktive end nabolandene

0

Træning i centerDanske kvinder er mere fysiske end vores naboer, Sverige og Tyskland. Men en halv million af de danske kvinder er dog stadig ikke fysisk aktive nok.

Danske kvinder dyrker mere motion end kvinderne i vores nabolande.

To ud af tre danske kvinder er fysisk aktive gennem sportsgrene, såsom fodbold, håndbold samt intensiv træning som løb eller cykling.

Det er en stor del flere end kvinder i Tyskland, Sverige, Frankrig samt England.

Det fremgår af en undersøgelse, som Yougov har foretaget i de fem lande for den internationale hjerteforening World Heart Federation.

Hjertesygdomme forebygges gennem motion

Foreningens direktør Johanna Ralston glæder sig over de danske kvinders interesse for deres fysiske aktiviteter.

"Sport er en vigtig del af en aktiv og sund livsstil. I kombination med hverdagens fysiske aktiviteter, som f.eks. havearbejde eller endda huslige gøremål, kan sport hjælpe til med at reducere risikoen for hjertekarsygdomme, som er den sygdom, der koster flest kvinder livet," fortæller Johanna Ralston ifølge DR.dk.

På verdensplan dør én ud af tre kvinder af hjertekarsygdomme.

Derfor anbefales det, at en voksen person hver uge udfører mindst 150 minutters moderat motion, såsom havearbejde eller rask gang - eller 75 minutters intensiv træning som en sportsgren med høj intensitet eller løb.

Fakta - Så aktive er de danske kvinder:

Danmark - 66 % af kvinderne dyrker motion

Tyskland - 56 % af kvinderne dyrker motion

Sverige - 53 % af kvinderne dyrker motion

Frankrig - 48 % af kvinderne dyrker motion

England - 46 % af kvinderne dyrker motion

19 procent af de danske kvinder i alderen 18 til 64 år, lever ikke op til WHO's anbefalinger om at få den nødvendige motion på ugebasis. Det svarer til lidt over en halv million kvinder.

Kilder: DR, Yougov og World Heart Federation

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.